Annons:

Annons:

Lista: Här är de hetaste resmålen i vinter

Den thailändska huvudstaden Bangkok var i år extremt nära att gå om Gran Canaria inför vinterns bokningar – men den svenska semesterfavoriten och den ständiga ettan Gran Canaria ligger återigen på förstaplats över de mest bokade resmålen i vinter, visar Tickets senaste statistik. 

I år var antalet bokningar mellan ettan Gran Canaria och tvåan Bangkok mindre än någonsin. Långresor, exempelvis till Thailand, bokas dock oftast längre tid innan avfärd än resor inom Europa vilket kan leda till att Gran Canaria drar ifrån ännu mer ju närmare jul vi kommer.

När det kommer till chartern minskar den i allmänhet, och även till Gran Canaria. Istället ökar reguljärflygen till vinterfavoriten.

Att Bangkok ökar så mycket i år kan, enligt Ticket, dels bero på den billiga bahten samt att årets jul är fördelaktig för arbetstagare. I år kan vi ta ut få semesterdagar och få en lång och sammanhängande semester som lämpar sig bra åt långresor.

Topp tio resmål i vinter

1. Gran Canaria (1)

2. Bangkok (2)

3. Phuket (3)

4. Teneriffa (4)

5. Krabi (6)

6. Amsterdam (8)

7. Miami (5)

8. London (7)

9. New York (9)

10. Lissabon (ny)

Källa: Tickets bokningsstatistik. Bokningar fram till och med 3 november 2019 med avresa 1 november 2019 – 30 april 2020.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Jambo Tours/TEMA söker biljettör
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Säljare till Möten och Event
Sista ansökningsdag:
14 februari 2020
Tur & Retur söker erfaren resesäljare
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Försäljningschef till Europaweekend
Sista ansökningsdag:
26 januari 2020