Annons:

Annons:

Skolstart och sedvanlig prispress – fyndläge för utlandsresor

I samband med att skolorna runt om i landet startar höstterminen på måndag, minskar efterfrågan på utlandsresor med pressade priser som följd. För de som inte behöver förhålla sig till skolloven, och fortfarande har semesterdagar kvar, finns goda fyndlägen under kommande veckor, enligt ett pressmeddelande.

– De personer som har möjlighet att ta ut semester när många andra går tillbaka till jobbet kan spara tusenlappar på en utlandsresa, när skolorna startar och efterfrågan på resor är lägre, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Lyckades du inte tajma in sommarens varma dagar under semestern, utan istället fick 15 grader och spöregn? För den som vill kompensera med lite sol och värme, eller är sugen på ett miljöombyte och spännande upplevelser, går det att fynda en vecka med sol och värme runt medelhavet för runt 2 000 kr.

Temperaturerna kring Medelhavet är under slutet av augusti och september mer behagliga än den extrema hettan vissa resmål har upplevt under högsommarveckorna. Under sensommaren är dessutom vattnet perfekt uppvärmt och de vackra stränder har färre turister som slåss om solstolarna.

– Sensommaren är en favoritårstid att besöka Medelhavet. Temperaturerna är betydligt behagligare vilket gör utflykter till mysiga byar eller andra spännande upplevelser så mycket härligare, men vattnet är fortfarande varmt för långa bad, säger Katarina Daniels.

Billigast just nu är turkiska Alanya och Kreta, en av de klassiska grekiska öarna, dit man kan resa för under 2 000 kr per person med flyg och boende i en vecka. Fyndläget gäller dock resor till i stort sett hela Medelhavet samt Kanarieöarna. Det bästa priset sett till hela resan gäller, precis som i fjol, främst östra Medelhavet med resmål som den grekiska övärlden och Turkiet, där prisbilden på resmålen ofta är fördelaktig.

Storstadsresor inom Europa har varit efterfrågat under sommaren, och även resenärer som hellre reser till en stad istället för strand gynnas av pressade priser. Framför allt finns ett stort utbud av kortare resor till Östeuropas vackra städer page1image26480496allra mest har priset på kortresor till Prag, Krakow, Warszawa och de baltiska huvudstäderna sjunkit de senaste veckorna.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Tur & Retur söker erfaren resesäljare
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Säljare till Möten och Event
Sista ansökningsdag:
14 februari 2020
Försäljningschef till Europaweekend
Sista ansökningsdag:
26 januari 2020
Jambo Tours/TEMA söker biljettör
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020