Annons:

Annons:

Tolv trygga semesterorter, men vart vill svenskarna helst resa 2020?

Travel News utser 2020 års destinationer i samarbete med undersökningsföretaget YouGov. Vi gör detta i nio unika kategorier.  - Jag vill inte ha någon överraskning när jag är på semester är den största kategorin i vår undersökning. Trygghet är otroligt viktigt för många svenskar när de bästa dagarna om året ska realiseras, säger Travel News chefredaktör Viggo Cavling.  Här är de tolv nominerade länderna i kategorin “trygghet en vanlig semestervecka”: Andorra, Cypern, Dubai, Franska rivieran, Kanarieöarna, Kreta, Kroatien, Mallorca, Monaco, Rhodos, San Sebastian och Toscana. 

De nominerade destinationerna har valts ut av Travel News redaktion i samarbete med antal reseprofiler. Eftersom det första gången vi gör Travel News Destination 2020 har vi valt att ha en sluten process. 

– Vårt mål är skapa en ny norm för hur man väljer resmål. Före man väljer destination måste man förstå vad man vill med sin resa. Alla människor vill resa, men alla reser inte av samma anledning, säger Travel News chefredaktör Viggo Cavling.

53 procent av de totalt 2074 personerna som är med i undersökningen av svarat att det viktigaste när de väljer resa är att: “Det är billigt på plats. Jag får valuta för pengarna.” De 1091 personerna har sedan fått välja mellan fem olika länder.

Florens är en av 16 nominerade städer som kan bli 2020 års destination i kategorin premium.

De tre mest populära länderna i kategorin “budget en vanlig semestervecka” och mer information om de olika kundgrupperna kommer att presenteras på Travel News Market den 7 november klockan 15:10. 

Saranda i Albanien ligger mitt emot Korfu.

Nominerade länderna i kategorin “budget en vanlig semestervecka”: Albanien, Bulgarien, Georgien, Montenegro och Turkiet. 

Madrid.

Nominerade i kategorin trygghet-weekend: Berlin, Dubrovnik, Krakow, Köpenhamn, Florens, Köpenhamn, Lissabon, London, Madrid, Nice, Palma, Prag, Rom, Wien och Vilnius.

 

Nominerade i kategorin prisvärd weekend är Belgrad, Bratislava, Budapest, BukBukarest.

 

Nominerade i kategorin premium-weekend är Beirut, Cap´d Antibes, Chamonix, Cortina, Courmayeur, Florens, Madrid, Milano, Nice, Oslo, Paris, Reykjavik, Rom, St Moritz, Tel Aviv och Verbier.

Läs mer om Travel News Destination 2020 här.

Här bokar du din plats på mässan. Helt gratis.

 

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.