Annons:

En tredjedel av alla affärsmöten förblir digitala även efter corona

77 procent av tillfrågade Travel Managers i Europa säger fortfarande att face to face-möten är mer effektiva än virtuella möten när det handlar om ”affärer” och att skapa kundrelationer. 14 procent säger att virtuella och f2f möten är lika effektiva. Kairos Future spår att en tredjedel av alla affärsmöten blir digitala i framtiden. Vad händer då inom segmentet affärsresor? Ett samtal mellan SBTA:s Lotten Fowler och Travel News chefredaktör Viggo Cavling.

3 kommentarer

  1. Steffen: Nu kan ju just yrkeskategorin "Travel managers" ha ett visst egenintresse i frågan. Jag tror svaren skulle bli annorlunda om frågan ställdes till andra yrkeskategorier och ledningen. Mer realistiskt är nog att uppfattningen då är att 2/3 kan ersättas av digitala möten.
  2. Danne: Bra intervju, intressanta aspekter från Lotten och hennes nätverk.
  3. Anonym: Hur ska det gå för hotell och konferensanläggningar som har just konferenser och events som sin främsta inkomstkälla. Både hotell i citynära lägen men framförallt de konferensanläggningar som finns en bit utanför städerna och som inte lockar mycket annat folk än konferensgäster