Annons:

900 kvm spaanläggning

Nere i källaren på Burmanska palatset gömmer sig Grand Hôtels nya juvel – den 900 kvadratmeter stora spaanläggningen. Sällan har något varit så efterlängtat – för hur klarar sig ett fem-stjärnigt hotell utan spaanläggning?

[i=484035;w440;nb;nl]

Det råder lugn och ro på spaet, medan mellandagsrean pågår för fullt utanför. Några tyskar, några italienare, fransmän och så jag som rör oss i sakta mak mellan poolen, relaxutrymmen, ångbastun och torrbastun. Ingen vågar sig dock på det vackra kallbadet som pryds av en mosaikvägg föreställande en skärgårdsvik. Hjärtat i spaanläggningen är poolen, där arkitekten valt en mörk botten av skiffer från Grythyttan för att ge gästerna en känsla av att ta ett dopp i Stockholms skärgård. Det nordiska går igenom i allt i det eleganta spaet, från produkter och behandlingar till byggmaterial. Det enda som avviker är det ensamma bonsaiträdet, som möjligtvis utan glasögon kan tas för en liten tall. All denna härlighet är gratis för hotellets gäster. Även gymmet med femstjärnig utsikt över Stockholms slott är gratis. Att alla gästerna här ser likadana ut har en enkel förklaring – hotellet lånar ut gymkläder. Efter hand börjar barnfamiljerna droppa in. Chokladen och jordgubbarna försvann snopet nog i ett nafs utan att fyllas på. Men så var jag också på besök under jullovet. Från 1 januari tillåts barn bara mellan klockan 10.00 och 12.00, eftersom kontrasten mellan lugna behandlingar och stojiga bad blir för stor. Och visst är man lite lagom världsfrånvänd efter behandlingarna. Jag valde Be renewed, en av tre behandlingar som är speciellt utformade för Grand Hôtel. Två timmar med en blandning av massage, yoga och stretching utan att man behöver göra ett dyft själv. Annorlunda och en häftig upplevelse. Jag pustar ut i bastun efteråt. Här möter jag en dam som liksom jag sitter och njuter av den härliga doften av björk. – Det är verkligen ett lyft för Stockholm och Grands hotellgäster, väldigt tjusigt inrett, men kanske lite prångigt. Men när barnsjukdomarna är över får det nog ändå högsta betyg, säger hon. Jag håller med. Efter ett par månaders öppethållande lever spaet inte riktigt upp till fem stjärnor. Inte ska plastmuggarna som barnen slängt omkring sig ligga kvar i flera timmar? Inte ska ansiktstvätten var slut? Och vart tog egentligen den utlovade hårinpackningen vägen? Men när väl den vänliga personalen fått snurr på ruljansen, hantverkarna byggt klart jacuzzin, som rivits upp efter läckage, och fått i gång brasorna så lär spaet ändå kamma hem toppoäng. Så länge kan vi konstatera att spa:et är ett lyft både för hotellets gäster och spasugna stockholmare.

Tips 1: Glöm träningskläderna hemma – hotellet lånar ut allt.

Tips 2: Har du 2 190 kronor över – boka en av Grands unika tvåtimmarsbehandlingar, Be renewed, Be balanced eller Be rested ocn njut!

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024