Annons:

Lagomhotell med makalöst läge

Splitternya Scandic Karlskrona är försökskanin för andra nya Scandic i landsorten. Ett öppet, ljust och modernt hotell, men där det mest imponerande är läget intill havet.

[i=484033;w440;nb;nl]I
Karlskrona syns havet överallt. Ändå har stadens hotell och restauranger alltid kurat ihop sig runt Stortorget – i skydd från havets vindar.
Så inte nya Scandic med 65 000 skifferplattor i fasaden och 180 rum. Det ligger på centrum-ön Trossön, fem minuter från Stortorget, och har skärgårdskänsla. Tre bryggor med fritidsbåtar breder ut sig framför hotellentrén och det finns en badstege för hotellets gäster.
Karlskrona har tidigare varit en vit fläck på Scandics karta och det nya hotellet har förändrat konkurrenssituationen. I sommar har det kryllat av folk på den stora uteserveringen, både turister och infödda. Succén har dock också lett till att trycket ibland har varit för stort och det har klagats på långa väntetider för att få mat.
Men vid vårt septemberbesök har anstormningen avstannat. All aktivitet har flyttat inomhus – även om vi en kort stund överväger att inta frukosten utomhus eftersom solen skiner och havet ligger blankt.
Öppna ytor är honnörsord på hotellet. Frukostmatsalen/restaurangen flyter ihop med receptionen, baren och lobbyn. Loungesoffor i rött och lila är färgklickar i det skandinaviskt ljusa och strikta. En söndagskväll som denna kan rymligheten kännas lite ödslig. Men det lilla som händer får man ju full koll på.
En smart lösning är att den långa receptionsdisken övergår i en bar. Nattportieren tar både hand om sena incheckningar, serverar drinkar och småsnackar med en ensam pratsugen gäst i baren.
Rummen är elegant funktionella, inredda i vitt och naturfärger. Ett plus är det vattenburna strykjärnet, som får den manliga delen av testpatrullen att nästan gråta av lycka. Den miljömedvetna noterar källsortering i papperskorgen och sensorer i korridoren som reglerar belysningen. Kort sagt: lagom coolt och lagom smarta lösningar – förmodligen så som den moderna Scandicgästen vill ha det.
Det obligatoriska gymmet är däremot en besvikelse – två löpband, en motionscykel och några hantlar inklämda i ett litet rum. Sa någon ”pliktskyldigt”?
Det bestående intrycket är ändå den makalösa utsikten från rummen och lobbyn. Kanske det vackraste läge ett Scandichotell haft?

Tips 1: I en hörna av lobbyn står en kaffemaskin där kvällsgästen gratis kan ta sig en utmärkt cappuccino.

Tips 2:

Hotellet har sex konferensrum som tar upp till 50 personer.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024