Annons:

Annons:

TN testar: Småskalig spaidyll med gungkänsla

Längst ut på Lidingös östra spets tar vägen slut – och här ligger Blue Hotel. En konferens- och spaidyll endast 20 minuter från innerstadens stress och larm.

Hotellets hamam var det första i sitt slag i Sverige när det invigdes för åtta år sedan, men nu har ett stort steg tagits i en utökad spasatsning, Blue Spa. Men lugn, bara lugn. Hamamet finns kvar med dess ångbastu och släta marmorhällar där den löddriga paschabehandlingen utförs – om än i lite mjukare ”spaifierad” form. Däremot har den orientaliskinspirerade inredningen i spaloungen bytts ut mot soffgrupper och lampor i mjuka naturfärger, de mjuka sittpallarna som ser ut som björkstubbar är roliga detaljer.

Jag svidar om till vit badrock och tofflor i omklädningsrummet. Lite trångt, men det blir plus för förvaringsskåpen som låses med kod, så man slipper ett nyckelgummiband runt vristen.Jag plockar åt mig ananas och melon från fruktfatet i loungen och tassar ner en trappa där en dörr leder ut i det fria och till det nybyggda poolhuset. En fredag förmiddag har jag bastun, poolloungerna (en ute och en inomhus) och den varma källan för mig själv. Ja, det är så den kallas. Men en varm källa av modernt snitt med kanter och botten i aluminium. Inramningen av vita stenar runt poolen bidrar ändå till en elegant känsla.

Bara drygt 50 meter längre bort ligger sjöbastun på bryggan där Östersjöns vågor kluckar. Bastun är varm och jag bestämmer mig för att våga mig på årets första dopp, men först väntar en spabehandling uppe i huvudbyggnaden i ett av de åtta nya behandlingsrummen. Under spabehandlingen ”Effective touch body” masseras varma oljor in i varje del av min kropp och även varma, svarta lavastenar används i massagen. Det gör inte ont alls, ger bara extra värme.

Efteråt infinner sig en behaglig dåsighet och för att pigga upp mig inför havsdoppet beslutar jag att dricka lite vatten och lakritste i loungen. Och det är då jag gör det stora misstaget. Jag sätter mig i en vit läderfåtölj, som pryds av en mjuk virkad filt. Jag drar filten över mig och inser att relaxfåtöljen är en gungstol. När jag trycker på strömbrytaren på stolen börjar den långsamt gunga mig och ur högtalarna i ryggstödet strömmar behaglig relaxmusik. Jag kisar ut över skogsdungen och havet, blundar, bara är … Premiärdoppet i havet, nä, det tar vi en annan dag.

Blue Spa

Hitta hit: Blue Hotel ligger på Elfviks udde på Lidingö, Stockholm.

Historia: Blue Hotel ägs och drevs tidigare av hotellkungen Ejnar Söder. Drivs sedan 2014 av Johan Svensson. Blue Spa ägs av Lars Carlstrand och drivs i nära samarbete med Blue Hotel.

Prisexempel: Dagspa med lunch, fre–sön, 650 kronor. Kvällsspa mån–fre med middag 865 kronor. Weekend­paket med boende på Blue Hotel och spa från 1 425 kronor.

Tips 1: Spagäster har en egen matsal, så du kan äta i morgonrock utan att känna dig obekväm med ”påklädda” konferensgäster.

Tips 2: Dyk inte i havet från bryggan. Det är grunt.

Betyg

Rofyllt: 5

Lunchmat: 5

Produktutbud i dusch/omklädningsrum: 2

Kommentarer är stängda.

Detur söker Nordic Sales Director
Sista ansökningsdag:
26 februari 2020