Annons:

Nu är programmet på Travel News Business Forum Göteborg spikat

Den 11 oktober kl 15 kommer Travel News Business Forum till Göteborg. Nu är hela seminarieprogrammet spikat. Målet är att samla alla stakeholders i regionen och prata om de utmaningar och möjligheter som finns i reseindustrin i Västra Götaland.

Läs mer om Travel News Business Forum på eventsidan här.

Boka din plats nu.

Kl 15:00

Travel News chefredaktör Viggo Cavling och vd Nils Norberg hälsar välkommen. 

Kl 15:10

Viggo Cavling intervjuar Gert Wingårdh, Sveriges mest kända arkitekt och bakom några av Sverige mest kända hotell, bland annat Hilton i Stockholm, flera av Nobis-koncernens hotell och Lisebergs nya hotell. Hur tänker han och hur ska man tänka när man vill skapa ett hotell där gästerna trivs och kommer tillbaka. 

Läs mer om Travel News Business Forum på eventsidan här.

Boka din plats nu.

Kl 15.30  

Johan Johander, head of research på Benchmark Alliance visar hotellbeläggning på olika platser i Sverige.

Johan Johander, Benchmarking Alliance

Vilken destination i Sverige har bäst RevPar? Rapport om svensk turism och attraktionskraft. Benchmarking Alliance grundare och Head of Research Johan Johander redovisar unika hotellsiffror. Detta och hur hotellen ska tjäna mer pengar kommer vd Johan Johander att prata om. 

Läs mer om Travel News Business Forum på eventsidan här.

Boka din plats nu.

kl 16:00

Göteborg är en världens grönaste städer. Foto: Istock

Är Göteborg Sveriges ledande turistmetropol om tio år? 

Hearing 1: Inom 24 månader får Göteborg 2500 nya hotellrum. Är denna utveckling klok och kommer expansionen att fortsätta eller blir det en sättning i marknaden. Hur tänker fastighetsägarna och hotelldirektörerna på lång sikt? Finns det risk för en överetablering? Stora koncerner blir ännu större, är detta verkligen vad gästerna vill ha, strömlinjeformade hotell som är är mördande tråkiga. Finns det risk för en fastighetskris som drar med sig hotell i det stora fallet? Eller går vi mot en ljusnande framtid det vi ser nu bara är ett lite hack i kurvan? 

Panel: Hans Åke Petersson, vd & partner på Annordia, Jonas Stenberg, ESS Group, Anna Strömwall, Swedavia, Uwe Löffler, Ligula

Kl 16:20 

Hearing 2: B2C.

Så får vi fler turister att komma till Göteborg? Hur får vi dagturisterna att stanna eller flera nätter på stadens hotell? Vad är det unika med Göteborg? Eller räcker det att staden växer och blir en destination i sig. Vad gör Göteborg & Co som är bra och vad kan bli ännu bättre? Och kommer hända med B2C när inflationen, elpriserna och räntorna rusar? Kommer någon ha råd att bo på hotell med sin familj för skattade pengar. Och om det verkligen kommer några gäster, vem ska ta hand om dem, alltså hur löser vi rekryteringsutmaningarna? 

Frida Arvidsson, regionansvarig Visita Västra, Andreas Andersen, Liseberg, Jonas Stenberg, ESS Group, Uwe Löffler, Ligula, Magnus Wrahme CEO på World of Volvo, Peter Grönberg, Göteborg & Co

Kl 16:40 Hearing B2B.

Under flera år har många små och stora företag valt att lägga sina konferenser och stora möten i Göteborg. Under pandemin har många stora event bokats av eller flyttas fram till 2023 och 2024. Kommer vi i framtiden att se lika många stora möten som innan pandemin och vad behövs för att möta företagen och de stora organisationernas behov av möten och konferenser. Hur jobbar de ansvariga i regionen med att få viktiga intäktsbringade stora kongresser nationella och internationella och publika evenemang till staden som får hjulen att rulla?

Camilla Nyman, Elite Hotels Göteborg, Peter Grönberg, Göteborg & Co, Anna Strömwall, Swedavia

Kl 17:00

Breakout session med vår gold partner SHR

Läs mer om Travel News Business Forum på eventsidan här.

Boka din plats nu.

Travel News Business Forum TNBF2021 Helsingborg presentation Alexandra fält Viggo

Kl 18:00 Alexandra Fält, så får vi fler internationella turister att komma till Sverige. 

Alexandra Fält har en bakgrund inom hotell i New York har och bland annat arbetat som revenue manager på lyxhotellet The Lowell Hotel. Nu arbetar hon med några svenska destinationer och deras internationella besökare.

Kl 18:30

Travel News Wilhelmina Skoghpris

Priser delas ut i olika kategorier till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet. Vinnarna kommer röstas fram av allmänheten, av näringen eller av Travel News beroende på kategori.

Läs mer om Travel News Business Forum på eventsidan här.

Boka din plats nu.

Här är de 11 kategorierna:

Bästa mötesanläggning: 

Bästa Boutique hotel:

Bästa hotell för handelsresande:

Bästa hotell för hantverkare:

Bästa hotell för romantik

Bästa Spahotel:

Bästa Campingplatserna:

Bästa vandrarhemmen:

Bästa Hotellen för stora och små familjer och alla andra

Bästa affärshotellen:

Viktigaste motorer som driver turism:

De nominerade kommer att presenteras inom kort. Vill du tipsa om ett hotell eller en turistmagnet? Gör det här.

Läs mer om Travel News Business Forum på eventsidan här.

Boka din plats nu.

Kommentarer är stängda.