Annons:

Nu nominerar vi Bank Hotel

Stockholms nya boutique-hotell kan vinna vårt pris.

Det har tagit över fyra år för att Stockholms nya boutique-hotell ska bli redo för sina första gäster. Ägaren Stureplansgruppens vice vd Per Gunne berättade på en pressträff att han hunnit få två barn under renoveringstiden.

Men nu är hotellet klart och det lämnar ingen besviken. Detta är lyx på ett sätt som vi knappt känner till i Sverige. Sviterna högst upp i huset har milsvid utsikt över vatten och hustak. Snart kommer det också en takbar som förstås främst vänder sig till hotellets gäster. Ägarna har inte snålat en enda gång under ombyggnaden. Huset är nu troligen vackrare än det var när det invigdes 1910. Då var det en bank med en vacker sal i mitten. Det sex meter höga rummet är fortfarande husets hjärta, men nu serveras det mat här istället för sedlar och mynt. Vi uppskattar speciellt den instagram-vänliga efterrätten Smash the Piggy Bank. En gigantisk chokladgris som krossas med en hammare före vi börjar äta.

På samma sätt som The Thief i Oslo har ökat antalet första klassresenärer från New York och Los Angeles tror vi nu på samma utveckling här. Bank Hotel nomineras för att man vågar satsar utan att snåla och för att man verkligen anstränger sig att nå en av världens mest svårflörtade målgrupp.

Wilhemina Skogh-priset delas ut den 8 november på Travel News Market. De tre tidigare nominerade är Aeroflots nya direktlinje Göteborg – Moskva och Viking Line + Kocklandslaget och Valkyria på Liseberg.

Den femte kandidaten presenterar vi inom kort.

 

Kommentarer är stängda.