Annons:

Petter Stordalens hotellskola vann priset

Nordic Choice Hotels och Realgymnasiets nya hotellutbildning vann idag Travel News Wilhelmina Skogh-pris i kategorin bästa banbrytare. Priset delas ut varje kvartal till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skogh-anda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet.

Så här skrev Choice i ett pressmeddelande i oktober:

”Efter succén i Stockholm expanderar nu Nordic Choice Hotels och Realgymnasiets hotellutbildning. Från och med nästa läsår erbjuds den populära lärlingsutbildningen även i Lund och Göteborg.

– Hela hotellbranschen skriker efter personal med rätt kompetens och utbildning. Vi var trötta på att skrika så istället bestämde vi oss för att göra något åt saken. Tillsammans med det bästa utbildningsföretaget startade vi hotellutbildningen i Stockholm i augusti. Det är fantastiskt att vi bara ett år efter att vi satte igång tredubblar antalet utbildningsplatser och orter där utbildningen hålls, säger Petter Stordalen, grundare Nordic Choice Hotels.

Utbildningen är en lärlingsutbildning där alla elever dessutom får högskolebehörighet. De läser de teoretiska ämnena på Realgymnasiet i Lund eller Göteborg och sedan sker utbildningen i de praktiska på antingen Quality Hotel View i Malmö eller Clarion Hotel Post i Göteborg. Samtliga elever är garanterade sex månaders anställning inom Nordic Choice Hotels efter gymnasieexamen. Utbildningen i Stockholm fick fler sökande än väntat och årets elever är hittills mycket nöjda med sin utbildning.

– Detta är verkligen en jättebra möjlighet till en ljus framtid. Man får snabbt kunskap och ett fint CV genom att i tidig ålder få lära sig allt inom hotell, säger eleven Leia Hedlund.

-Det känns helt fantastiskt att vi nu kan börja erbjuda hotellutbildningen på våra andra orter runt om i Sverige. Nu har turen kommit till Realgymnasiet i Lund och i Göteborg där vi startar med 20 elever per skola. Hotellutbildningen som vi gör tillsammans med Nordic Choice Hotels är helt i linje med vår strategi att samarbeta med de bästa i branschen. Vi vill skapa utbildningar som gör skillnad på riktigt och som ger goda chanser till jobb och även vidare studier. Vårt mål är att utbildningen kommer att finnas på alla våra 14 gymnasieskolor i framtiden, säger Patrik Wigelius, gymnasiechef för Realgymnasiet.”

Vi kan bara hålla med. Alla pratar om kompetensbristen i besöksnäringen, men här är någon som faktiskt gör något. Rejält.

De fyra tidigare nominerade är Aeroflots nya direktlinje Göteborg – Moskva, Viking Line + Kocklandslaget, Bank Hotel i Stockholm och Valkyria på Liseberg.

 

 

Kommentarer är stängda.