Annons:

Vem var mest banbrytande Q1 2018?

Första kvartalet 2018 är avklarat. I reseindustrin, som Travel News bevakar som Sveriges enda affärstidning, hände det jättemycket. Några aktörer utmärkte sig mer än andra. Frågan är bara vem som är mest banbrytande? Yasuragi är den första nominerade.

Varje kvartal kommer vi att ta fram en topplista på de aktörer som bidragit mest till att utveckla och förnya besöksnäringen, främst i Sverige. Men det kan också hända saker globalt som vi vill uppmärksamma. Det kan vara ett nytt hotell eller en ny flyglinje till Sverige. Men det kan lika gärna vara en en tjänst som Uber eller en person som utmärkt sig extraordinärt de senaste tre månaderna.

När våra kandidater är presenterade utses en vinnare som får vårt nyinstiftade Wilhelmina Skogh-pris.

Den första nominerade är Yasuragi.

Yasuragi är Sveriges första riktiga spahotell. När hotellet och den japanska badanläggningen öppnade 1997 var ordet spa ännu okänt i vårt land. Sedan dess har en mjuk revolution sköljt in över landet och numera är spa ett lika accepterat ord i vårt svenska språk som orden Mello och fredagsmys. Yasuragi skulle kunnat vilat på lagrarna, men förra året släckte man ner verksamheten i åtta månader och renoverade för 150 miljoner kronor. Den nya anläggning som öppnade vid årsskiftet har fått en ansiktslyftning som heter duga. Borta är den stora poolen som ingen badade i. I stället har vi fått ett gäng nya bassänger och ångbad. Nu kan du basta liggande, och till och med sovande.

Yasuragi anno 2018 har fått flera nya krogar med egensinniga koncept. Hållbarhet är inte bara ett modeord utan något som genomsyrar hela verksamheten. Att exempelvis satsa på en renodlad vegankrog är banbrytande på riktigt.

Till och med den grå betongen som är anläggningens själ har blivit vackrare. De nya cementränderna går inte längre lodrätt utan mer poetiskt vågrätt. Yasuragi har under första kvartalet 2018 lyckats återerövra den rosa ledartröjan i det spa-universum som man en gång skapade ljus i. Det är mycket imponerade.

Travel News är stolta över att kunna nominera Yasuragi till kvartalets första Wilhelmina Skogh-pris i kategorin Kvartalets främsta banbrytare.

I morgon fredag kommer nästa nominerad.

Kommentarer är stängda.

Restaurangchef – Vaxholms Kastell & Badholmen
Sista ansökningsdag:
23 februari 2023
Skandinaviens största safaripark söker operation manager
Sista ansökningsdag:
11 februari 2023
Sales Executive – Junior – Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 februari 2023