Annons:

Stefan är veckans Premium-läsare

Stefan Chatzopoulos, VD Airtours/Sunweb Sverige, är veckans Travel News premium-läsare. Här berättar Stefan vad han gör på Airtours hela dagarna och varför man ska resa med dem.

“Till skillnad från våra konkurrenter så är vi helt på kundens sida. Det vill säga vi äger inga hotell eller flygbolag – kunderna styr oss och inte tvärtom”

Grattis Stefan Chatzopoulos på Airtours, du är veckans Travel News premium-läsare, hur känns det?
– Kul att få göra sin röst hörd.

Vad gör du hela dagarna på Airtours?
– Ha ha, bra fråga. Jag gör mitt bästa för att se till att alla medarbetare i Sverige och, numera även, i Holland har all den information och  de verktyg de behöver för att kunna serva våra Airtoursgäster på bästa sätt.

Varför ska man resa med Airtours?
– Inte bara för att vi oftast är mer prisvärda än våra konkurrenter. Vi jobbar stenhårt med vår produkt för att möta kundens behov. Till skillnad från våra konkurrenter så är vi helt på kundens sida. Det vill säga vi äger inga hotell eller flygbolag – kunderna styr oss och inte tvärtom. Ett bra exempel är att vi har infört fri ombokning på alla våra charterresor fram till 6 veckor innan avresa. Något som vi lyssnat in från våra kunder att de efterfrågar i dessa tider. Det är vi ensamma om det idag.

När blir ni större än Ving i Norden?
– Vet inte om vi någonsin kommer bli det. Det är inte vårt mål. Vårt mål är att ge våra kunder en så prisvärd och minnesvärd semester som möjligt. Hitintills så ser vi att fler och fler gillar sättet vi presenterar och genomför kundernas resor. För att svänga sig lite med ett påhittat ord som jag ändå tror att folk förstår. Vi är inte lika ”chartriga” som våra tre stora konkurrenter.

Varför läser du Travel News Premium?
– För att hålla mig ajour vad som händer i branchen givetvis.

Vad kan vi göra bättre?

– Bra fråga, vet inte än är ganska ny premium-läsare så du får fråga igen om några månader.

Stefan Chatzopoulos, VD Airtours/Sunwebb Norden pratar på Travel News Market.

Reseindustrins största utmaning? 

– Jag tror 9 av 10 svarar miljöfrågorna. För mig så har dessa varit på bordet i över 30 år och jag vågar nog sticka ut hakan och säga att vi var en av de första brancherna som tog denna fråga på allvar. Jag tycker vi har bra koll på dessa och vi vet vart vi måste gå. Våra kunder ser också att vi gör mycket för att faktiskt nå dit så snart som det är möjligt. Det finns förståelse att det tar tid.
För mig är vår största utmanining i framtiden platsbrist på våra mest populära resmål. Vi kan se början på restriktioner redan nu, till exempel Venedig. Man pratar om ett tak. Tror fler och fler destinationer kommer att införa detta i framtiden. Frågan blir hur vi i branschen ska hantera detta. Ska plats kvoteras ut? Eller först till kvar etc etc. Tror vi kommer få se en mängd olika lösningar kring detta. Kommer givetvis öppna upp för nya destinationer.

Stefan Chatzopoulos, vd Airtours

Namn: Stefan Chatzopoulos

Titel: VD Airtours/Sunweb Sverige

Familj: Fru och två döttrar

Bor: Vasastan, Stockholm

Senaste resa: Manchester i december för att titta på fotboll med ett par kompisar.

Favoritnyckeltal: Kundnöjdhet – för det ger lönsamhet i längden

Favorithotell: Emelisse Hotel på ön Kefalonia i Grekland

Favoritfärjebolag: Waxholmsbolaget

Favoritkryssningsbolag: Ingen aning, har aldrig varit på kryssning-

Favoritreseapp: Flightradar

Flygbolag som jag åker helst med: SAS, mest för att jag inte vet bättre förmodligen.

Favoritdestination: Kefalonia, ö i Grekland

Min drömresa: Australien och Nya Zeeland, vara borta i ett par månader

Detta vet vi inte om dig: Att jag har haft säsongskort på Söderstadion, Hammarbys hemmaarena, i 30 år.

Kommentarer är stängda.