Annons:

60 miljoner gör Trill Invest till ny huvudägare i DIB Travel

DIB tar nya 60 miljoner från Trill Invest. Det innebär att man är ny huvudägare tillsammans med Ilija Batljan, 82:an/41:an samt Oscarson Invest. DIB har redan tagit 150 miljoner från bland H&M:s Karl Johan Persson, Wallenbergs fond FAM, Ilija Batljan, HCK:s ägare Marcus Östlundh, byggherren Percy Nilsson, Ryska posten-grundaren Daniel Pilotti och Knut Frängsmyr som är vice vd på Klarna.

”Vi är otroligt stolta att få en långsiktig ägare som Trill Invest där vi gemensamt ser en enorm  möjlighet i att digitalisera affärsresandet”

Under pandemin har DIB (dibtravel.com) enligt ett pressmeddelande flyttat fram sina positioner på marknaden och  investerat stort i vidareutvecklingen av sin teknik vilket har resulterat i en stark tillväxt med ett  hundratal nya affärsresekunder. DIB har även byggt upp en allians bestående av flertalet  affärsresebyråer vilket innebär att bolaget blir en av de största inköparna av resor på den  nordiska marknaden. 

För att accelerera sin expansion i Norden och södra Europa har DIB valt att ta in 60 msek från  Trill Invest som då blir huvudägare tillsammans med Ilija Batljan, 82:an/41:an samt Oscarson  Invest. 

– Vi är övertygade om att digitaliseringen inom affärsresebranschen kommer att accelerera och  där är DIB:s position och teknik unik. DIB:s välutvecklade plattform gör att de kan erbjuda en  smidig lösning för affärsresande till ett mycket attraktivt pris i en enkel och användarvänlig miljö  med hög servicenivå. Nya kunder ser en väldigt kort startsträcka; efter ”onboarding” kan  kunderna i de flesta fall börja använda plattformen och boka resor inom loppet av ett par timmar  samtidigt som de i realtid kan följa hela bolagets resande, kostnader, CO2-utsläppoch slippa tidskrävande kvittohantering säger Dirk Raab och Mikael Kadri på Trill Invest.  

– Vi är otroligt stolta att få en långsiktig ägare som Trill Invest där vi gemensamt ser en enorm  möjlighet i att digitalisera affärsresandet. Vi ser att behovet ökar markant; nu när traditionella  konkurrenter har väntetider på flera timmar för att boka resor över telefon har vi levererat under  minuten i aug/sep då absoluta majoriteten av bokningarna via oss genomförts på plattformen. Vi  växer just nu otroligt snabbt och volymerna har ökat med 65 procent sedan Q2 2022 säger Daniel  Vasiljevic och Timothy Walentynowicz.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna
FÖRSÄLJNINGSCHEF TILL ELITE HOTELS I LUND OCH MALMÖ
Sista ansökningsdag:
5 december 2022
Reseproducent till Rolfs Travel Group
Sista ansökningsdag:
4 december 2022
Aviareps Nordic söker junior PR-konsult
Sista ansökningsdag:
2 januari 2023