Annons:

Campcation vill bli största OTA för camping – tar in 12 Mkr i riskkapital

- I Finland har vi redan blivit den största aktören sett till antalet bokningsbara anläggningar”, säger vd:n Johanna Raga Waronen till Di Digital. Enligt ett pressmeddelande hittar man idag närmare 500 bokningsbara campingar och ställplatser i Sverige, Finland, Norge och Danmark på bokningssajten för campingar och ställplatser.

”Drivet i teamet något i hästväg och jag kände direkt att jag ville jobba med grundarna”

Från vänster : Christian Ölund, Johanna Raga Waronen, Oscar Raga Waronen och Karl Sandin.

Finansieringsrundan var enligt ett pressmeddelande kraftigt övertecknad. Den genomfördes genom en nyemission av stamaktier. I nyemissionen deltog bland andra Erik Segerborg (tidigare på Hemnet och Avito), Mikael Söderström (tidigare på Avito), Eric Finnås Dahlström (VD James Edition samt tidigare på Avito) och Devotion Capital.

Erik Segerborg, ängelinvesterare och tidigare hög chef på Avito och Hemnet, kommenterar affären såhär i samma pressmeddelande:

– Campcation är verkligen ett bolag som är lätt att gilla. Campingbranschen har inte rosats med teknisk innovation och den marknadsplats man byggt löser tydliga problem för alla delar av marknaden. Som investerare älskar jag de internationella nätverkseffekterna, som är ovanliga att se. Slutligen är drivet i teamet något i hästväg och jag kände direkt att jag ville jobba med grundarna.

Inför sommaren och högsäsongen har Campcation expanderat aggressivt in i Norge, Danmark och redan lyckats bli största i Finland sett till antalet bokningsbara anläggningar. De har även hunnit flytta in i ett helt nytt kontor i centrala Stockholm och rekryterar nu in flertalet nya kollegor.

– Nu skall vi växa bolaget ännu snabbare och cementera vår position på den nordiska marknaden och sedan vidare ned mot kontinenten. Detta genom att addera tydliga mervärden för både campingägare och gäster. Campingens digitala framfart har bara börjat, avslutar Johanna Raga Waronen.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024