Annons:

Färöarna lanserar digital fjärrturism

Från sitt hem kan vem som helst nu på en virtuell plattform lanserad av Visit Faroe Islands utforska det färöiska landskapet. Man ser en riktig lokalbo framför sig som kan styras genom livevideokamera och fjärrkontroll. Under den pågående pandemin och restriktionerna som följer vill de ge virtuella turister en möjlighet att uppleva Färöarna digitalt.

Med initiativet ”Remote Tourism” skriver Visit Faroe Islands i ett pressmeddelande att de är först ut med den här typen av turistplattform. Lokalborna har på sig en hjälm med livevideokamera och besökare till livevideo-plattformen får turas om att styra eller önska var personen ska gå. Eller om hen ska sitta eller hoppa. Det ska även vara möjligt att flyga och styra helikopter och kajakturer.

– Resultat är den nya plattformen, där ges möjlighet att gå en tur i vår storslagna natur och återfå en känsla av frihet och utforska världen på den andra sidan av hemmets fyra väggar, säger Guðrið Højgaard, vd på Visit Faroe Islands i ett pressmeddelande.

Man ställer sig i kö till en given session och varje guidad tur varar i en timme. Individuellt kan varje person online styra en lokalbo under en minut. För att besöka den virtuella plattformen tryck här.

Kommentarer är stängda.

Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024