Annons:

Så ska Resemolnet nå 100 miljoner 

Allt började i frustration. För seglingsarrangören More Sailing var reseadministration och gammeldags IT-system ett ständigt gissel som bromsade tillväxten. Att hantera bokningar, betalningar och compliance blev snabbt ett lapptäcke av lösningar som inte fungerade ihop.

Grundaren Einar Halldin och Fredric Gunnarson, som tidigare investerat i både More Sailing och flera andra reseföretag.

– Vi kämpade med att jonglera olika system och leverantörer, samtidigt som regelkraven bara ökade. Det blev en tung administrativ börda som stal tid från det som vi egentligen ville göra – skapa unika reseupplevelser”, berättar Einar Halldin, grundare och VD för Resemolnet och More Sailing i ett pressmeddelande.

More Sailing bestämde sig för att bygga sitt eget affärssystem, och snart insåg de att flera andra researrangörer brottades med liknande utmaningar. Det födde idén om Resemolnet: en molnbaserad plattform som erbjuder små och medelstora resebolag, en komplett, användarvänlig lösning för bokningar och administration, med smarta integrationer och lägre kostnader än traditionella system. 2023 omsatte bolaget 3 miljoner och tappade en. 

Utöver More Sailing, som har mer än tredubblat sin omsättning sedan de började använda Resemolnet, finns idag ett par andra reseföretag på kundlistan. Med en breddad ägarlista hoppas grundarna få in mer av branschens kompetens och ge fler kunder tillgång till marknadens främsta travel tech. 

– Nu vill vi lägga in nästa växel, börja bygga en organisation med en extern VD och bjuda in fler investerare, så att vi kan satsa ännu mer på att utveckla produkten”, säger Einar. 

Till sin hjälp har de techinvesteraren Disruptive Ventures och investmentbolaget Red Six, med Fredric Gunnarson i spetsen, som tidigare investerat i både More Sailing och flera andra reseföretag.

Enligt honom har det länge varit svårt för framförallt mindre aktörer att hitta prisvärda och moderna IT-lösningar. Han ser en enorm potential för Resemolnet, både i Norden och globalt:

– När vi berättar om plattformen för andra i branschen säger många spontant att de vill byta direkt. Det finns en jättefrustration, förvånansvärt många bolag sitter fortfarande och planerar sin verksamhet i Excel. Vi siktar på att omsätta 100 miljoner kronor om fem år, och uppskattar en potential på 1 miljard på tio års sikt. Den målsättningen känns nåbar med tanke på behovet i branschen och feedbacken vi får, avslutar Fredric Gunnarson. 

En kommentar

  1. thomas: Jo men det finns även andra med liknande system, man är aldrig ensam med it system. Svara

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 kommentar Öppna