Annons:

SAS och Amadeus lyfter till nästa nivå

Amadeus och SAS utökar sin långvariga samarbete. SAS ska dra nytta av Amadeus Altéa för distribution av avancerade erbjudanden via New Distribution Capability (NDC).

SAS kommer att använda Amadeus teknologi för att förbättra shoppingupplevelsen i sina distributionskanaler. Även resebyråer kommer att spela en viktig roll med distribution av NDC-baserat innehåll via Amadeus Travel Platform – förutom det befintliga innehållet som distribueras via Edifact-teknologi. 

– Det stödjer vår affärsstrategi och ger resebyråpartners en enkel och effektiv tillgång till SAS-innehåll. Vi kommer att fortsätta att erbjuda så många alternativ som möjligt för resebyråer att få tillgång till våra priser och tilläggstjänster, säger Kati Andersson, VP Digital Transformation, SAS.

– Vi tar vårt mångåriga partnerskap med SAS till nästa nivå med detta nya avtal. Vi är stolta över att SAS inser värdet av Amadeus teknologi för att stödja dess digitala transformation, säger Johan Nordqvist, VP Airlines Nordics och General Manager Amadeus Scandinavia.

NDC in Airline-New Distribution Capability
  • New Distribution Capability (NDC) är en teknisk standard som skapats av International Air Transport Association (IATA) för att modernisera och förbättra distributionen av flygbiljetter och relaterade produkter. NDC tillåter flygbolag att erbjuda mer flexibla och skräddarsydda priser, tjänster och erbjudanden direkt till kunderna via olika försäljningskanaler, såsom resebyråer, onlinebokningssajter och mobilappar. Genom att använda NDC, kan flygbolag skapa mer dynamiska erbjudanden och förbättra kundupplevelsen genom att erbjuda personliga priser och tjänster. NDC är också avsett att öka effektiviteten och minska kostnaderna för den globala flygindustrin.

En kommentar

  1. thomas larsson: amadeus är en onödig ioch dyr mellanhand, varför ha någon mellanhand alls alls