Annons:

Annons:

Inför #TNM2021: “Vi har fått pris för Italiens vackraste trädgård”

Därför är Villa San Michele på sagoön Capri en av över hundra utställare på Travel News Market den 11 november. - Jag vill få svenska resenärer att hitta tillbaka hit för en unik skönhetsupplevelse. Villa San Michele ska bli ett lika självklart turistmål för svenskar i dag som det var ända fram till 1990-talet, säger VD Kristina Kappelin.

Varför ska Villa San Michele vara med på Travel News Market den 11 november? 

– Villa San Michele är ett stycke unikt svenskt kulturarv som ligger otroligt naturskönt högst upp på sagoön Capri. Villan byggdes av den på sin tid mycket kände läkaren och författaren Axel Munthe omkring år 1900 och är i dag ett så kallat husmuseum. Den parkliknande trädgården vann pris som Italiens vackraste för några år sedan. Jag vill få svenska resenärer att hitta tillbaka hit för en unik skönhetsupplevelse.

Vem på mässan vill ni helst träffa? 

– Mitt mål är att Villa San Michele ska bli ett lika självklart turistmål för svenskar i dag som det var ända fram till 1990-talet. Jag är särskilt intresserade av att träffa researrangörer med temainriktning: historiska resor, trädgårdsresor, kulturresor, musikresor (villan har ett konsertprogram från midsommar till mitten av augusti med svenska och italienska sångare och musiker i världsklass), men även vandringsresor och naturresor. På våren kan man besöka den ornitologiska stationen som ligger högst upp på berget som tillhör Villa San Michele.

Berätta om situationen för er just nu?

– Som alla andra i besöks- och kulturnäringarna har vi haft en svår tid under pandemin, men nu har besökarna börjat komma tillbaka. Den bästa tiden att besöka oss är från påsk till slutet av oktober. Men Villa San Michele är öppet året runt.

Namn: Kristina Kappelin

Titel: Intendent och VD

Bor: På Capri

Senaste resa: Till Stockholm

Reser jag aldrig utan: En bra hårtork

Favorithotell: Hotel Laurin i Bolzano

Favoritreseapp: Jag gillar guideböcker

Flygbolag som jag åker helst med: Swiss Air 

Favoritdestination bortom min egen: Jag tycker om storstäder, New York, Paris, Wien, Madrid

Min drömresa: Jag är nyfiken på Korea, Rumänien och Filippinerna. Vad gäller sol och bad har Capri i princip ingen konkurrens

Detta vet vi inte om dig: Mina hemligheter.

Varmt välkommen till Travel News Market den 11 november. Det är gratis att gå som besökare: HÄR ANMÄLER DU DIG!
Vill ditt företag synas på mässan: Klicka här

Kommentarer är stängda.

Israels TB söker PR specialist
Sista ansökningsdag:
8 december 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.