Annons:

Aida Hadzialic hoppar in i debatten om svenskt flyg på Travel News Market

Debatten om Arlandas utbyggnad, Brommas nedläggning och svenskt flygs framtid är het. Klockan 13 på Travel News Market den 7 november nästa vecka arrangeras en debatt om detta och nu är det klart att även Stockholms nya regionråd Aida Hadzialic kommer att delta i samtalet. ”Vi måste ha en flygplats av internationell rang. Vi är Nordens största region, både sett till ekonomin och befolkningen, och då måste vi också ha en flygkapacitet som speglar det”, säger Aida Hadzialic till Dagens Industri.

I debatten medverkar också BRA:s Ulrika Matsgård, Norwegians Charlotte Holmbergh Jacobsson, Swedavias Charlotte Ljunggren, Regeringens utredare av biojetbränsle Maria Wetterstrand och SAS Anna Wilson.

Samtalet kommer att leda av moderatorerna Paulina Modlitba och Travel News chefredaktör Viggo Cavling.

Frågorna som kommer att behandlas hittar du här: Hur ska flyget i Sverige kunna växa och utvecklas? Vad krävs för fortsatt tillväxt? Utgångspunkten är att flygtrafiken i världen väntas fördubblas inom tjugo år, samtidigt ska världens utsläpp av koldioxid minska med 70 procent. I Sverige minskar just nu flygandet, speciellt inrikesflyget, men många tror att nedgången bara är tillfällig. Det finns stora utbyggnadsplaner för Arlanda, samtidigt som många vill lägga ner Bromma. Sverige har goda möjligheter att producera biojetbränsle, men i dagsläget importeras detta från Kalifornien.

Hela programmet hittar du här.

Här bokar du din plats på mässan. Helt gratis.

 

Kommentarer är stängda.