Annons:

Annons:

Henrik Johansson är ny projektledare på Travel News Market

Travel News välkomnar Henrik Johansson som ny projektledare på Travel News Market den 5 november i år. Han ska locka så många besökare och utställare som möjligt till årets mässa. "TNM2020 är startskottet för en ljusare framtid för reseindustrin i Sverige", säger Henrik i vår traditionell på-nytt-jobb-enkät.

Grattis Henrik Johansson till nytt uppdrag på Travel News Market. Varmt välkommen till oss. Varför valde Nils Norberg dig?

Tack så mycket. Jag känner Nils Norberg väl sedan många år och vi har gjort en del samarbeten genom åren när det gäller Travel News Studios och nätverket Music Travel Bar, så vi har mycket gemensamt när det gäller att få ihop ett större event. Vidare vet Nils att jag är en positiv och engagerad person med ett stort nätverk och att jag kommer göra mitt yttersta för att så många besökare och utställare skall uppleva Travel News Market som startskottet för en ljusare framtid för reseindustrin i Sverige. Jag är glad att få göra detta tillsammans med Travel News som genom åren arrangerat fantastiska mässor och evenemang.

Vad ska du göra fram till mässan den 5 november?

Jag kommer att jobba stenhårt för att få med så många utställare som möjligt och självklart genom mina nätverk och kontakter se till att alla inom branschen, och tillfälligt utanför, kommer som besökare. Det finns en sån energi, glädje och kärlek till sina yrken som vi åter måste plocka fram genom att synas tillsammans och träffas fysiskt igen. Mässan är en ypperlig plattform för detta!
Varför ska man vara med på Travel News Market?
I år är det viktigare än någonsin att fysiskt träffas och förstärka samarbeten, skapa nya kontakter och finna nya gemensamma lösningar för att åter driva affärerna framåt efter ett halvår i stiltje. Vidare saknar vi nog alla att åter få träffas fysiskt, dock under Covid-19 säkra förhållanden, och med gemensamma krafter ta oss vidare igenom denna mörka tid. Det finns alltid ljusglimtar och möjligheter och de måste vi ta vara på.
Du är en veteran i reseindustrin, berätta lite vad du gjort tidigare?
Började som reseledare 1992 och efter fyra år som destinationschef inom Vinggruppen i södra Turkiet flyttade jag hem efter åtta år i utlandet. Var regional försäljningschef i Norra Sverige under några fantastiska år, startade upp arrangören Bridge och hyrbilsbrokern  Auto Europe i Sverige innan jag lämnade och började som Försäljnings- och marknadsdirektör på Lotus Travel. Därefter startade jag upp Escape Travel innan jag lämnade branschen några år för att jobba med betallösningar på nätet och Paynova. Längtan tillbaks till resebranschen blev dock för stor och 2015 började jag som affärsutvecklare på Total Stay som sedermera efter sammanslagningen blev WebBeds. Och nu Travel News Market, spännande!

Namn: Henrik Johansson

Titel: Projektledare Travel News Market
Familj: Fru och två barn
Bor: Gamla stan, Stockholm
Senaste resa: Privat var det till underbara Käringön i Bohuslän i sommar. Senaste jobbresan gick till Oslo i mars.
Favorithotell: Grand Hotel i Stockholm
Favoritfärjebolag: Birka Cruises kommer vara saknat
Favoritreseapp: Google Maps bra både på semester och för lokala resor. Dock även lite charmigt att gå fel ibland och uppleva saker man annars missat.
Flygbolag som jag åker helst med: Norwegian
Favoritdestination: Ibiza
Min drömresa: Safari i Kenya och Tanzania
Detta vet vi inte om dig: Tillsammans med ikonen Magnus af Petersen driver jag sedan 2017 Music Travel Bar.

Boka in mig på Travel News Market HÄR!

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.