Annons:

Annons:

Inför TNM: Jag reser helst med de flygbolag som går i tid…

Den 7 november arrangeras Travel News Market för fjärde gången. 150 företag är redan inbokade och det väntas 1500 besökare. En av utställarna är Per Jansson på AC Travel Group. Här berättar han om högt och lågt inför mässan.

Här bokar du din plats på mässan. Helt gratis.

Varför ska ni vara med på Travel News Market den 7 november? 

Det kanske viktigaste ändamålet är att dra uppmärksamhet till vår partner-grupp, PLUS DMC Group, och våra fantastiska destinationer och länder. 

Berätta om PLUS DMC Group?

PLUS DMC Group är ett nätverk av DMC-byråer som alla är specialiserade på de nordiska marknaderna. Varje DMC har enastående erfarenhet inom sina respektive destinationer. Gruppen är organiserad av alla partners och består av en verkställande direktör, en styrelse bestående av medlemmarna samt mindre arbetsgrupper.

PLUS DMC Group firar 1-årsjubileum i år och har kommit långt på den korta tiden. Vi har alla en gemensam vision om att sammanföra de bästa byråerna, specialiserade mot de nordiska marknaderna.

Vi täcker nu 12 länder i Europa med våra 8 medlemmar: Estland, Frankrike, Grekland, Italien, Lettland, Litauen, Slovakien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland och Österrike.

Ni ökar i omsättning till 19 miljoner Euro. Varför?

Del av ökningen tillskrivs naturligtvis att två nya DMC partners har anslutit sig till gruppen, Coast i Frankrike och vi själva i Storbritannien. Dessutom har varje enskilt företag ökat individuellt på sina respektive marknader, vilket tyder på ett fortsatt förtroende från våra kunder som nu dessutom har möjlighet att kontakta andra likasinnade partners de tidigare kanske inte haft kontakt med.   

Vem på mässan vill ni helst träffa?

Vi träffar gärna alla typer av Incentive och Eventbolag samt Resebyråer och operatörer som är intresserade av våra desitnationer. 

Vi arbetar alla med i stort sett hela registret av arrangemang, från små intima till stora och mer komplexa grupper med möten, konferenser med mera. 

Träffar även myckert gärna byråer som är intresserade av våra förslag till skräddarsydda program som kan ge våra kunder unika upplevelser på nya platser i landet, utöver de mer traditionella.   

Har du varit på mässan förr och om ja, vad minns du?

Vi, AC Travel Group, har deltagit i egen regi de senaste två åren. Vi hade redan bestämt att deltaga i år igen men valde nu att göra det gemensamt med våra nya partners i PLUS DMC Group.

Mässan har hittills varit givande för oss och är ett bra tillfälle att träffa både nya och existerande kunder samt andra gamla branchkontakter. Fint för networking! 

Besöksnäringens största utmaning?

En av utmaningarna är att försöka tillgodose de allt högre kraven på hållbar turism och sustainability som sveper runt världen och som naturligtvis inte bara berör vår branch. Detta är något alla i vår grupp tar seriöst och jobbar på, dels genom att syna oss själva, men framförallt genom att, så långt det är möjligt, välja lokala partners (hotell, transportbolag mm) som har samma visioner och gör sitt yttersta inom området.

 Vi har naturligtvis dessutom ideligen nya unika utmaningar att brottas med, allt från askmoln och flygstrejker till Brexit….men det är sådant som stärker oss, tvingar oss att hitta lösningar och vara proaktiva. Det utmärker dessutom vår branch som kanske den mest dynamiska och flexibla, men framför allt den absolut roligaste och mest givande att jobba inom! 

****

Namn:  Per Jansson

Titel: Managing Director – AC Travel Group

Familj: Fru och 2 vuxna barn

Ålder:  61

Bor: London

Senaste resa:  Bröllop (ej mitt) på Rhodos samt Uzbekistan/Tajikistan

Reser jag aldrig utan: Pass, pengar, biljett

Favorithotell: Mycket svårt och har bott på så många, men Glendavan House, litet B&B i Cairngorms, Skottland, är bland det det gemytligaste jag bott på. 

Favoritreseapp: Google Maps 

Flygbolag som jag åker helst med: De som går och kommer i tid.

Favoritdestination bortom min egen: Grekland

Min drömresa: Hawaii, en barndomsdröm som ännu inte förverkligats.

Detta vet vi inte om dig: Min pappa klippte håret på Hep Stars 1966, bl.a. Benny Andersson och Svenne Hedlund, då de var på turnéstopp i Avesta…finns tyvärr inget foto, men de var charmerande sa han.

Här bokar du din plats på mässan. Helt gratis.

2 kommentarer

  1. SUBVAT: Skall bli kul att få träffa en gammal Fritteveteran på TNM!
  2. Tinna Nilsson: Hälsa Per så gott fr en annan frittevän!! Ha en finfin o lyckosam mässa nu. Tinnatravel/Varkizas leende

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.