Annons:

Annons:

”Travel News Market är viktigare nu än någonsin”

- Vi är stolta över att vi fortsatt flyga under hela pandemin, säger Christian Deresjö, på Qatar Airways. Han och hans flygbolag kommer självklart att vara med på Travel News Market den 5 november i Stockholm. I den här intervjun berättar han varför.

Varför ska Qatar Airways vara med på Travel News Market den 5 november? 

Det är viktigare nu än någonsin att vara med på Travel News Market på grund av rådande omständigheter. Eftersom det inte finns något riktigt språkrör för reseindustrin ser vi mässan som ett utmärkt sätt att samla ihop våra krafter för att komma igenom detta tillsammans. Svenska Resebyråföreningen kämpar för att lyfta olika frågor men vi behöver flera aktörer från resebranschen för att kunna komma på fötter igen.

Vem på mässan vill ni helst träffa? 

Det är viktigt att vi inom reseindustrin jobbar med att vända denna situation och hitta lösningar. Jag tycker att alla möten på mässan kommer att vara positiva, man har ju träffat alldeles för lite folk på sistone…

Varför ska man resa med Qatar Airways? 

Vi är stolta över att vi fortsatt flyga under hela pandemin. När Covid härjade som mest lyckades vi flyga hem hundratusentals strandade passagerare som befann sig utomlands.

Passagerarna kan verkligen känna sig trygga ombord med alla de åtgärder som vidtagits. Vi delar ut visir till alla passagerare vid boarding och alla passagerare får ett ”protectivekit” ombord med munskydd/mask, handskar och hand-desinfektionsmedel.

Om man flyger i Business Class är det dessutom ännu lättare att hålla avstånd eftersom alla platser är gångplatser och i vissa flygplansmodeller sitter du i Qsuite, din egen lilla kabin. Det känns också skönt att vi aldrig behövt tumma på servicen, vi erbjuder fortsatt samma servering när det gäller mat och dryck ombord i alla kabinklasser, även om maten serveras på ett lite annorlunda sätt i Business Class.

Senaste nytt från Qatar Airways?

Från den 15 oktober ökar vi upp från 7 till 10 avgångar i veckan, från både Stockholm och Köpenhamn. En annan kul grej är att vi har börjat använda robotar i storlek av en kabinvagn, från Honeywell, som kan rengöra kabinen från bakterier och virus med hjälp av ultraviolett strålning. Dessa används flitigt i Doha för att desinficera flygplanen.

Ni har varit med tidigare på mässan. Ge oss ett fint minne?

Vi har varit med och ställt ut på Travel News Market de senaste åren och har fina minnen från alla år. Främst är det en bra blandning av både utställare och besökare, mixat med intressanta seminarier och givetvis annonseringen av de nominerade till Grand Travel Award. Vi har under åren knutit viktiga kontakter och funnit värdefulla partners på mässan.

Förra året hade vi en bakgrundsbild i vår monter från vår fina Business Class och den var flitigt använd att ta selfies framför, då det såg ut som att man fysiskt var ombord.

****

Namn: Christian Deresjö

Titel: Country Manager Scandinavia, Finland & Baltic States

Familj: Fru och 2 barn

Bor: Liljeholmskajen

Senaste resa: Aten med jobbet, precis innan gränserna stängdes

Reser jag aldrig utan: Teckningar från barnen

Favorithotell: Om jag reser bara med min fru åker jag helst till St. Regis Doha – deras brunch är fantastisk. Med hela familjen åker vi gärna till Sharq Village i Doha

Favoritreseapp: Flight Radar

Flygbolag som jag åker helst med: behöver jag ens svara på det? 😉

Favoritdestination bortom min egen: Rabac i Kroatien

Min drömresa: Visa elefanterna för mina barn i Kenya eller Tanzania

Detta vet vi inte om dig: Jag är en inbiten fiskare.

 

BOKA DIN PLATS PÅ MÄSSAN HÄR.

 

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.