Annons:

Tre hearings om läget i reseindustrin

Ett späckat seminarieprogram väntar besökarna på Travel News Market på torsdag den 10 november i Stockholms Waterfronts seminarielokal A2. Först blir det en hearing om flyget kl 11, därefter ett samtal om charter och paketresor kl 13 och kl 15 blir det avslutande hearing om svensk turism. Travel News Studio avslutas med att vi delar ut pris till vinnarna i Destination 2023. Det sista sker kl 17 i Travel News monter nere på mässgolvet. Samtliga Travel News Studio modereras av Travel News chefredaktör Viggo Cavling.

BOKA DIN PLATS PÅ TRAVEL NEWS MARKET HÄR HELT GRATIS!

Flyget har gått från att vara framtidens färdmedel till att bli starkt ifrågasatt. Samtidigt vill allt fler människor flyga och bara de senaste tjugo åren har antalet passagerare fördubblats. Efter covid såg vi en proppen ur effekt som tog stora delar av flygindustrin med chock. På flera av Europas stora flygplats har man idag satt ett tak för antal avgångar och passagerare. Kommer kaoset att fortsätta under 2023 eller blir det ordning och reda igen i allt från säkerhetskontrollerna till flight operations? 

Många flygbolag tar i från tårna när det gäller hållbarhet, men kommer någon aktör faktiskt att nå Parismålen? I Sverige handlar debatten om Arlanda ska byggas ut och om Bromma ska läggas ner? Kommer en ny borgerlig regering att ha andra krav och mål på flygnäringen? Och vad händer när SAS växlar ner i Sverige och flyttar huvudkontoret och majoriteten av verksamheten till Köpenhamn? Blir Arlanda “bara” en lågprishub och en matarstation till Kastrup? Slutligen, vad ska vi med de regionala flygplatserna till? Och hur ska deras verksamhet bli lönsam?

I samtalet om flyget deltar: Fredrik Kämpfe, Transportföretagen, Peter Larsson, Regionala flygplatser, Swedavia, Robert Lindberg, Skellefteå flygplats, Swedavia, Theres Briger, SAS, Ulrika Matsgård, BRA flyg, Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef, Catrin Mattsson IATA, Thomas Eriksson Norwegian. 

BOKA DIN PLATS PÅ TRAVEL NEWS MARKET HÄR HELT GRATIS!

Trygghet blev det viktigaste ledordet för semesterresandet under covid. Ju större charteroperatör, desto mer trygghet var devisen för sommaren 2022, men kommer resenärerna att bli modigare 2023? Eller blir de mer priskänsliga i en värld präglad av höga räntor, ännu högre inflation och extremhöga elpriser? Kan små aktörer utmana elefanterna eller ser vi ett fortsatt oligopol på den svenska resemarknaden när det gäller outbound? Och vart vill människor resa när de tröttnat på Kreta, Kroatien och Mallorca? Och på längre sikt, vilka trender vi ser efter pandemin och med ett nytt geopolitiskt läge, energikris, lågkonjunktur, klimatkris och andra faktorer som kommer påverka reseindustrin och dess researrangörer. 

I panelen: Magnus Wikner, vd Ving, Didrik von Seth, Managing Director, SRF – Svenska resebranschföreningen, Stefan Chatzopoulos, Public Relations, Airtours, Emanuel Karlsson, vd Rolf Flyg och buss och Solresor, Sandra Miller Kinge, marknadschef Apollo, Jessica Enbacka, vd TUI

BOKA DIN PLATS PÅ TRAVEL NEWS MARKET HÄR HELT GRATIS!

Sverige ska bli världens bästa turistland, slog den avgående näringsministern Ibrahim Baylan fast innan han lämnade regeringen för att bli miljardär… förlåt, vi menar förstås konsult i energibranschen. Är det möjligt för turistlandet Sverige att konkurrera med Frankrike och Spanien, vi är trots allt ett land där det regnar och blåser tio månader om året? Visit Sweden är numera ett helstatligt bolag som ska få svenskar att turista i sitt eget land. Är detta vettigt? Vad borde man göra istället? Gröna Lund satsar på julöppet och Skistar vill att vi åker skidor även på sommaren. Finns det en risk för överetablering? Vad borde den nya regeringen göra för att stimulera besöksnäringen i Sverige?  

I panelen: Thomas Jakobsson, Visitas chefsekonom, Jerry Engström, Friluftsbyn, Nils Persson, Head of Digital hos Visit Sweden, Marcus Östlundh, vd Hotel Kung Carl, Mats Nyblom. tågexpert, Mathias Lindström, Skistar, Mikaela Björkander, Scandic 

BOKA DIN PLATS PÅ TRAVEL NEWS MARKET HÄR HELT GRATIS!

Kommentarer är stängda.