Annons:

Annons:

Krisande Tui tar in 5 miljarder

Den hårt pressade charterjätten Tui rasade 23 procent på Frankfurtbörsen på fredagen efter att ha meddelat om en nyemission, skriver flera medier.

Bolaget kommer att ta in 545 miljoner euro, motsvarande 5,5 miljarder kronor, för att betala av skulder och stärka likviditeten.

Resejätten har drabbats hårt av coronakrisen och redovisade en förlust på tre miljarder euro under årets första nio månader.

5 kommentarer

  1. Lena: Intressant artikel travelnews! Mycket positiva nyheter om Ving och negativa om Tui hela tiden. Vad kommer ni skriva om Apollo må tro?
  2. Signe: @Lena Hur är detta en negativ nyhet om TUI? Kallas nyhetsrapportering.
  3. David: Rasade 23% eller rusade 23%? Skillnaden i stavning är ju hårfin men differensen i betydelse och i plånboken för aktieägarna är rätt stor.. Rätt är att aktien rusade 23% i fredags. Idag rasar dock aktien. Ner 6,53% i denna stund.
  4. Lena: @Signe: lång intervju med Vings VD och en stor artikel om att Ving har en flygande bacon som logga ser jag som ”positiv” nyhet.
  5. Signe: @Lena Kanske beror på att Ving är tillgängliga för media och TUIs ledning i Norden inte "leder" sitt eget bolag och inte vill synas i media?

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.