Annons:

Annons:

TUI erbjuder nu fri ombokning av charterresor

I och med situationen som uppstått i samband med coronavirusets spridning väljer TUI att erbjuda mer flexibla villkor. Från och med nu erbjuder TUI tills vidare en fri ombokning på alla nya bokningar för charterresor med avresa under perioden 1a april till och med 31a oktober. För att trygga osäkra resenärer inför sommarens semester, enligt ett pressmeddelande.

För att de svenska resenärerna ska känna sig trygga att boka en resa till sommaren inför TUI nu mer flexibla villkor för nya bokningar av resor. Från och med nu och tills vidare kommer TUIs nordiska kunder som bokar en resa få möjlighet till en fri ombokning . De nya villkoren gäller för resor med avresa mellan 1 april till 31a oktober. Möjligheten kan användas upp till 14 dagar före avresa.

-Många svenskar bokar sin vår- eller sommarresa vid den här tiden och en del är förstås fundersamma över hur situationen kommer att utvecklas. Vi ser att våra kunder vill resa i sommar men man kanske känner sig osäker på om sin resa blir av. Den osäkerheten vill ni bemöta. Därför inför vi nu mer flexibla villkor under en period för våra kunder ska kunna boka sin resa till medelhavet. Säger Adam Györki, kommunikationschef på TUI.

Förutom de nya flexiblare villkoren uppmanar TUI alla sina kunder att hålla sig uppdaterade via Utrikesdepartementets hemsida.

-Vi vill uppmana alla våra kunder att följa utvecklingen och läsa på om den destination man ska resa till. UD är experter på var det är säkert att resa. Skulle situationen ändras dit man planerar att åka så att UD avråder har man rätt av avboka sin resa, även detta är en trygghet för resenärerna menar Adam Györki

34 kommentarer

 1. Björn Brorsson: Hej. Vad gäller med avresa 27 Mars från Halmstad?
 2. Erik: Det ska väl gälla alla då egentligen. De som bokar en resa nu, vet ju vad som händer. De som bokade sin resa innan det här hände och har avresa inom de närmaste månaderna var ju helt ovetande om detta och ska väl således också få omfattas av nya ombokningsvillkor
 3. Birgitta: Håller helt med Erik!! Vi som har avresa nu i mars är helt utlämnade, TUI lämnar oss i sticket. Varför får inte vi boka om? Semester ska ju vara glädje, nu är vi bara rädda! Låt oss boka om, vi vill inte åka som läget är nu!
 4. Lisa Larsson: Nu får den som bokar sin resa under mars månad med DETUR en extra möjlighet att omboka sin resa kostnadsfritt. De vill inte att någon skall missa chansen att boka sin drömresa till bästa möjliga pris. Bokar man resan senast den 31 mars har man möjligheten att kostnadsfritt omboka sin resa fram till 14 dagar innan avresa. Erbjudandet gäller nybokningar som görs mellan 6/3-31/3. Det gäller samtliga resor med avresa mellan 1/4-31/10 2020.
 5. Claes: Fria avbokningar räcker inte. Nu är det kraftiga sänkningar av priset som kan rädda vår- och sommarresor. Vem vågar sitta i en flygkabin nu?
 6. Birgitta: Hur blir det då för oss som gjort bokningen tidigare. Det är väl lika osäkert för oss! Varför bokningar som görs i mars?
 7. Karin: Håller med Erik, vi har en bokad resa med barn o barnbarn i början på juni. Känns oansvarigt att resa, vi måste också omfattas av fri ombokning. Katastrof annars med en så stor kostnad som gförlorad. Farmor i Norra Sverige
 8. Ann-Sofie: Håller med Erik. Detta blir ju väldigt konstig och framför allt väldigt orättvist. Samma villkor för alla Era resenärer ska det väl vara............
 9. Monica W: Vi bokade resa i december-19, resan till Cypern avgår i maj-20. Gäller det samma regler för oss?
 10. Barbro: Borde absolut gälla dem som bokat tidigare och ska åka nu i mars. Orättvist annars!
 11. Sanna Kotur Persson: Ska gälla alla som har bokat tidigare med . Vi skulle åka till Vietnam den 19/3 , Vietnam kräver visum nu och ambasaden kan inte utfärda den på en vecka. Det enda tui gjorde var att skicka ett mail typ att vi får klara oss själva . Riktiga fega ynkrygg ,rygglösa. Inget mer besked fick vi. Tänker vända mig till tidningarna .
 12. Olov: Nu gäller det verkligen för TUI att visa karaktär. Det erbjudandet som nu ges är för att fresta resenärer att boka sommarresa fast man vet det krisartade läget som råder. Har själv bokat resa innan utbrottet med familj,barn och barnbarn = dryga pengar.Givetvis måste nya om och avbokningsregler gälla även här. Frekvent TUI-resenär.
 13. Olov: GÖR INGA NYA BOKNINGA MED DET LÄGE SOM RÅDER. TA ERT ANSVAR. Ställ upp för oss som redan bokat och ej erbjuds av och ombokningar av en kartellad resebranch.
 14. Karin: Om resenärer inte bokar resor kommer detta vara slutet för resebranschen och då kan vi alla glömma att åka på våra utlandsresor. Det är lika "farligt" att var hemma i Sverige som att resa så varför inte fynda en resa och passa på att åka?
 15. Lena Samuelsson: Håller helt med om att vi som bokat tidigare ska ha lika rätt eller större för att boka om!!!! I sommar har allt detta blåst över och då är det inte ens aktuellt med ombokning. Nu sitter vi i skiten vi som redan bokat och står för en hög potentiell smittspridning. Så ta ert förnuft till fånga och gör rätt!!! Vi ska åka 19 mars, det blir inget större nöje😢
 16. Halmstadbo: Typiskt resebolag när det hettar till o blir obehag stänger man växeln!!!!!!
 17. CAMILO: Vad gäller för dem som åker till Mexiko 19 mars? Blir det flyg? Om det inte blir, får man pengarna åter?
 18. Tony Netzel: Vi bokade vår resa i november 2019 till Kos med avresa maj 2020. Även om UD inte skulle avråda att resa känner vi oss ändå tveksamma i det läge som råder. Vi vill naturligtvis ha möjlighet att boka om resan annars är väl inte Tui något aktuellt reseföretag för vår del i fortsättningen.
 19. Anonym: Vi reser från Kastrup till Thailand den 21 mars. Bokade resan i höstas. UD i Danmark avråder från resa till Thailand. Ving har avbokat alla sina charterresor fram till den 25 mars till följd av detta. De ersätter sina resenärer. Varför gör inte Tui det? Vi vill avboka/alt. omboka, men fick idag reda på att vi inte får några pengar tillbaka. Dåligt Tui!
 20. UB: Aldrig mera TUI som researrangör. Detta drag som utesluter oss som reser i mars gör att ni tappar ännu mera kunder. Hade mer än gärna bokat om resan. Inget resebolag att rekommendera.
 21. anonym: hej jag undrar vi ska åka till grand canaria den16/3 vågar vi åka eller blir man kvar och vad gäller då. har man inte reseförsäkring genom blue card kortet.
 22. Susanne: Vi bokade vår resa till Kap Verde redan i oktober 2019. Vi är lite oroliga inför resan, får vi avboka eller boka om vår resa??? Håller med er andra att Tui måste ta sitt ansvar som researrangör.
 23. Helene: Kommer inte heller resa med tui nån mer gång, va rädd på sin resa är inte kul, bokad resa den 20:e mars.
 24. Kenneth: I februari bokade vi en resa till kreta sista veckan i augusti då jag fyller 50. Då gäller inte fri ombokning eller? Om så är fallet är tui förbrukade av oss. Vi har betalat en handpenning på 6000 kr som då är helt bortkastade?
 25. Kenneth: Ps Erbjudandet av fri ombokning gäller endast nybokningar från och med 10 mars 2020. Vi bokade som sagt i februari...varför gynnas de som bokat 10 mars? Bokning som bokning. Konstiga regler. Så tui...ni kan komma att få det svårt i framtiden. Tack för oss som rest med er varje år i 8 års tid.
 26. Lotta Bodmar: När jag bokar resa lägger jag alltid till av och ombokningsskydd så att vi kan boka om om resan till tex annat resemålet. Detta räddade oss när vi bokat resa till Kuba och på grund av stormar valde att boka om till Mexico istället. På det viset förlorade vi inga pengar. Så av och ombokningsskydd är ett måste för oss iallafall
 27. Annika: Nu är Köpenhamns gränser stängda. Vi ska flyga till Turkiet den 7 Maj. Vi bokade den resan i november. Har du en planerad resa från med oss från Köpenhamn? Om din resa påverkas av det danska utrikesdepartementet avrådan så kommer vi att kontakta dig. I första hand försöker vi hjälpa dig att hitta en annan resa som kan passa, men om du skulle vilja avboka resan helt har du rätt till det, med full återbetalning. Så står det i mailet som jag fick.
 28. Annica: Hjälp! Vi ska åka imorgon bitti från Malmö till Kanarieöarna. Fr o m måndag sätts Spanien i karantän har vi precis fått veta... Det går inte att komma fram till Tui och vi har inte fått nån information. Hur ska man få svar??
 29. Annika: Annica.!TUI ställer in alla resor. Det finns och läsa på aftonbladet.
 30. Paul: Paul Vi har bokat förra året till kreta i juni. Jag vill avboka min resa med tanke på läget som är
 31. Arne Norrman: Vi har fått snarlika mail av Albatros som vi bokade en resa hos till Italien i höstas med avresa 21 april. Dom följer sin branchs uppmaning att åsidosätta paketreselagen med den så kallade 14 dagarsregeln för återbetalning av resa. Dom fryser inne allas pengar i väntan på om regeringen löser detta med staten. Då ska jag som kund beredas möjlighet att förhandla till mig mina egna pengar av staten enl deras mail. Kommer inte funka som alla borde förstå så jag utgår från att även Albatros blåser den gruppen resenärer.
 32. Maggan: Bokat resa i början av juni för min man och mig samt barn med familjer! Har betalat in 20 tkr och ytterligare 67tkr ska betalas i slutet av april. Känns osäkert! Riskera att förlora allt? Ska man verkligen betala in resterande? Enligt Konsumentverket ska det vara MÖJLIGT att få tillbaka pengarna om UD avråder!! Men om TUI kursar då???
 33. H Kron: Kron: Skall åka 8 juni till Rhodos, OM UD AVRÅDER får vi då tillbaka vår förskottsbetalning på 6000 KR?? MVH
 34. Maria Hellström: Ta ert ansvar blivande resenär , b o k a INGA utlandsresor i SOMMAR, HÖST utan stöd turismnäringen hemma i Sverige i stället.
Senior Sales Operations Agent to Qatar
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021
Visitnorway söker en Branschspecialist
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.