Annons:

Annons:

TUI får nödlån på 1,8 miljarder euro av tyska regeringen

Tyska statsägda banken KfW och TUI AG bekräftar nu undertecknandet överbryggningslånet på 1,8 miljarder euro. Lånet garanterades av den tyska federala regeringen den 27 mars som en del av det statliga stödprogrammet. TUIs nuvarande kreditgivare "RCF” bankkonsortium stöder KfW-lånet på av 1,8 miljarder euro till TUI: s befintliga kreditlina, enligt ett pressmeddelande.

Med anledning av de olika internationella rekommendationerna mot att resa, valde TUI att ansöka om ett lån från den tyska statsägda banken KfW för att dämpa effekterna av coronapandemin till dess TUIs verksamhet återupptas skriver man i ett pressmeddelande.

TUI har precis som andra resebolag valt att pausa sin -flyg, hotell och kryssningsverksamhet tills vidare. TUI är ett starkt bolag med starka finansiella resultat innan krisen – med en stark strategisk. Det nuvarande finansiella året startade med ett starkt bokningsläge.

”Våra anställda har all rätt att vara stolta över TUIs framgångar under de senaste åren och de kan fortsätta att vara det – även efter krisen. Vi måste brygga denna oväntade globala situation vi befinner oss i. Den tyska regeringen har agerat snabbt för att stötta jobb och företag under denna ansträngda tid. Vi förbereder oss nu intensivt för när vår verksamhet kan återupptas så snart krisen är över. Vi tror starkt på att människor kommer att fortsätta vilja resa och upptäcka andra länder och kulturer i framtiden” skriver Fritz Joussen Global VD, TUI i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

Inca Tours söker biljettör
Sista ansökningsdag:
21 maj 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.