Annons:

Annons:

125 fornskatter har återlämnats till Peru

Nu satsar Peru på ny, intensiv turismstrategi med en målbild på 5,1 miljoner turister om året.

125 konstverk från det precolumbianska Peru har återförts till landet. Konstverken härstammar från civilisationer som Moche, Inka och Nazca och överlämnades till Perus utrikesminister Rafael Roncagliolo vid en ceremoni i Lima i mitten av maj. Bland skatterna finns keramik, nålar, dockor och ett aphuvud från Moche, en kultur som förekom i norra delen av vad som i dag är Peru under perioden 200–700 e. Kr. De värdefulla föremålen har hämtats hem från USA, Mexiko, Schweiz och Chile via ländernas ambassader.

5,1 miljoner turister om året är målet för en ny plan som har introducerats av Perus turistdepartement. Landet satsar på att uppnå detta mål 2021, samma år som Peru firar 200-årsjubileum som självständigt från Spanien. Om planen går i lås kommer det att skapas 274 000 nya jobb, bruttonationalprodukten öka med 4,24 procent och turistindustrin bli den näst största industrin i Peru. I dag hamnar turismen på tredje plats efter fiske och gruvdrift. Samtidigt satsar Peru på att förbättra sin konkurrenskraft. Enligt vice turistminister Claudia Cornejo är målet att avancera från en 73:e till en 47:e plats på World Economic Forums internationella index över konkurrenskraft. Under 2010 tog Peru emot 2,3 miljoner utländska gäster.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.