Annons:

Annons:

2008 ett nytt rekordår för turismen

2008 var en nytt rekordår för svenska hotell, stugbyar och vandrarhem. Och volymerna kan ligga kvar på samma nivåer även i år, enligt Nutek.

Under 2008 ökade volymerna på svenska hotell, stugbyar och vandrarhem med nästan tre procent och hamnade därmed över 2007 års rekordnivåer, enligt statistik från Nutek. Men världskonjunkturen påverkar vilka som besöker Sverige. Besökarna från våra nordiska grannländer var drygt 12 procent fler. Samtidigt minskade antalet övernattningar från de utomeuropeiska marknaderna med nästan 9 procent.
Totalt ökade antalet utländska övernattningar med 4,1 procent. Även den inhemska turismen ökade, plus 2,5 procent. Volymerna från utlandet ökade under årets samtliga månader utom i juni och under årets två sista månader.
– Turistnäringen fortsätter att växa, men är inte opåverkad av konjunkturen. Det finns ett antal faktorer som talar för att volymerna kan ligga kvar på höga nivåer även under 2009. Just nu har vi en fördelaktig växelkurs med ökad köpkraft för utländska besökare, säger Dennis Bederoff, ansvarig för turistnäringsfrågor på Nutek.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Jambo Tours/TEMA söker biljettör
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Försäljningschef till Europaweekend
Sista ansökningsdag:
26 januari 2020
Säljare till Möten och Event
Sista ansökningsdag:
14 februari 2020
Tur & Retur söker erfaren resesäljare
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020