Annons:

”2020 var ett väldigt påfrestande år”

Joakim Kjellson är ny VD för Maxli Travel Group med Scandorama. Här svarar han på Travel News på-nytt-uppdrag-enkät. Han tror att det vänder om sex månader för reseindustrin och ja, buss har han kört sedan 12 års ålder...

Grattis Joakim Kjellson du är ny VD för Maxli Travel Group med Scandorama, varför valde Per Thorsell, VD för Mekka Traffic Group, dig?

Det ska du nog fråga honom om ;). Men jag hoppas och tror att då jag under förra året jobbat som verksamhetsutvecklare i Mekka Traffic och Bergkvarabuss. En del av de uppdrag jag hade var Per initiativtagare till och i de projekten har han förmodligen sett egenskaper som han tycker passar för detta uppdrag. Jag har tidigare under 7 år jobbar som Trafikområdeschef i Ystad på Bergkvarabuss. I den befattningen var jag uppskattad som ledare och chef. Dessutom har jag en erfarenhet av företagsledning då jag under 15 år drev familjeföretaget Buss Persson tillsammans med min fru.

Vad gör en direktör för en bussresearrangör hela dagarna? 

Efter endast några dagar på denna position är jag i full fart med att sätta mig in i hur verksamheten ser ut. Tillsammans med den fantastiska kompetens och erfarenhet som finns i företaget, försöka få en bild över var vi är och vart vi ska.

Vem är Maxli?

Det kan ni fundera på!

Du är internrekryterad i busskoncernen, vad är fördelarna med det?

Jag har en god inblick i våra övriga verksamheter och kan se synergier och gemensamma visioner på ett bättre sätt än om jag kom utifrån.

Finns det några nackdelar?

Det finns det säkert, men det är inget jag funderar på.

Varför ska man åka med Scandorama?

Vi skapar resor där du kan lägga allt fokus på reseupplevelsen. Vi tar hand om alla praktiska detaljer så du kan njuta av semestern under tiden som din Scandoramaguide visar alla sina guldkorn. Om man vill resa bekvämt, upplevelserikt och med en stor nyfikenhet så får du av oss en bekväm paketresa fylld med härliga upplevelser i alla detaljer, alltid med Scandoramaguide.

 Du har varit sex år på Bergkvarabuss. Vad lärde du dig där?

Som chef i en ständigt växande organisation har jag fått lära mig mycket om mig själv som ledare och de utmaningar man står inför med mycket personal. Jag har lärt mig att ta hand om de bästa egenskaperna hos varje individ för att i samklang med hela gruppen kunna styra mot ett gemensamt mål.

Vilka KPI kommer ditt arbete att mätas mot?

Den situation som uppstått för resebranschen, ställer kortsiktigt andra krav på arbetet just nu än något KPI jag kan redovisa.

När når Scandorama över 500 miljoner i omsättning?

Det står skrivet i stjärnorna, men viktigast är att ge bästa upplevelsen till våra gäster och att våra gäster ska få en upplevelse för livet, varje gång dom reser med oss. Det ena ger sedan det andra .

2020 har varit det tuffaste året någonsin för bussresearrangörer. Ge oss en bild av det som varit?

Ett väldigt påfrestande år, där man jobbat väldigt hårt utan att det gett några intäkter, där man försökt ställa om som sedan gått i stå med nya restriktioner. Att arbeta med att dra ner alla kostnader så mycket som möjligt, och samtidigt hålla en positiv anda mot våra resenärer som ger framtidstro. Att få ha haft möjligheten att bli ännu bättre och vassare i alla led och att blicka framåt, för att vara redo när det vänder. Låt oss aldrig uppleva ett sådant år igen!!!

 

Hur blir 2021?

Det finns en otrolig lust att få resa och uppleva igen, när vaccinet rullar på kommer fler att våga boka sin efterlängtade semester. Jag tror att de första sex månaderna kommer att vara ganska stilla och att vi efter det kommer att märka en väsentlig skillnad. Här tror jag också vi kommer att se en stor fördel som bussresearrangör då det känns extra tryggt att resa med samma gäng under en längre period och ha Scandoramaguide med sig.

 

Namn: Joakim Kjellson

Titel: VD

Familj: Fru Maria och tre vuxna barn

Bor: På en liten gård utanför Simrishamn

Senaste resa: Tyrolen i Österrike

Favorithotell: Ystad Saltjöbad

Favoritfärjebolag: Scandlines

Favoritreseapp: Tripadvisor

Flygbolag som jag åker helst med: SAS

Favoritdestination: Gardasjön i Italien

Min drömresa: Att åka med hela familjen till Nya Zeeland

Detta vet vi inte om dig: Körde buss innan jag vågade köra bil när jag var 12 år gammal.

Kommentarer är stängda.