Annons:

Annons:

Johan Wilson leder nya Amex GBT

American Express Global Business Travel (GBT) meddelar att man utsett Johan Wilson till ny Vice President och General Manager för Norden. Han börjar sin tjänst den 23 september. – I sin roll kommer Wilson fokusera på tillväxt, utveckling och kundrelationer inom GBT’s nordiska affärsområde. Han kommer rapportera till Jason Geall, Vice President and General Manager, Northern Europe.

Johan Wilson kommer närmast från CWT där han haft seniora roller, inklusive Vice President Norden, och nu senast rollen som Vice President & Country Director för UK och Irland.
Innan tiden på CWT hade Wilson ett antal kommersiella och strategiska roller inom Amercian Express finasiella tjänster.

“Johan har genom åren tydligt visat ett engagerat ledarskap samt att han har förmågan att leverera resultat och han börjar under en mycket spännande tid där GBT utvecklas dynamiskt både i Norden och globalt.” säger Jason Geall.

Johan Wilson säger: “I och med integrationen av HRG, samt SMT i Finland är det nya GBT ett företag med högt tempo med många möjligheter i Norden och runt om i världen. Jag ser fram emot att jobba med det nordiska teamet och bygga vidare på GBT’s framgång och rykte att vara branschledande.

Förra året fusionerades Amex GBT och Hogg Robinson Group. Nu är det klart att Amex GBT är varumärket som kommer att finnas kvar och namnet HRG kommer att försvinna. 

Amex GBT har idag kontor i Stockholm, Helsingfors, Göteborg och Köpenhamn. Målet är att fusionera ihop de två olika kundstockarna under ett paraply, men några uppsägningar av de 900 medarbetarna är inte aktuella i nuläget säger Jason Geall. 

Erbjudandet till kunderna ska bli mer digitalt även Duty of Care-erbjudandet ska bli bättre. 

– Det finns bra energin i den existerande organisationen. Vi vill skapa en gemensam kultur och ett varumärke, säger Jason Geall.

2 kommentarer

  1. Majsan: Stort grattis och lycka till Johan!
  2. Krigar'n: Lycka Till, Johan Krigar'n

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.