Annons:

60 miljoner till utveckling av resmål

Tillväxtverket får 60 miljoner kronor till att stärka och utveckla hållbara turistdestinationer.

Tillväxtverket får i uppdrag att stärka och utveckla hållbara turistdestinationer. Uppdraget omfattar 20 miljoner kronor per år i tre år.

Syftet är att stärka ett begränsat antal destinationer med stor potential att växa internationellt. Tillväxtverket ska samråda med Visit Sweden och andra relevanta aktörer inom besöksnäringen. Affärs- och kvalitetsutveckling blir viktiga inslag i utvecklingen av hållbara destinationer med utgångspunkt från den efterfrågan som finns på de internationella marknaderna. Både offentliga organ och privata företag involveras i arbetet. Medverkande företag ska medfinansiera insatserna.

Kunskapen, verktygen och metoderna som utvecklas i samband med insatserna ska också göras tillgängliga för andra företag och destinationer i hela landet.

– Det är mycket glädjande att Tillväxtverket nu får möjlighet att på ett tydligt sätt medverka till att Sverige får flera exportmogna destinationer som kan marknadsföras internationellt, säger Christina Lugnet, Tillväxtverkets generaldirektör.

Kommentarer är stängda.