Annons:

Här är kartan som berättar var du kan resa säkert

Safeture i Lund lanserar nu openupforbusiness.com för att ge alla tillgång till korrekt realtidsinformation om virusbegränsningar i världen så att de kan planera sin nästa affärs- eller familjeresa. Det interaktiva verktyget är det första som hjälper besökarna att se vilka Covid-19-begränsningar som gäller för specifika länder, enligt ett pressmeddelande.

– Safeture har tillgång till massor av viktiga data så det är självklart för oss att göra den tillgänglig för alla, säger Magnus Hultman, VD för Safeture AB i ett pressmeddelande och fortsätter:

– När länder långsamt börjar minska begränsningarna är det viktigt att företag och familjer har korrekt information om vad som gäller så att de säkert kan planera för nästa resa. 

Enligt OECD förlorar den globala ekonomin cirka 25 miljarder USD om den ekonomiska produktionen minskar med 10 procent varje dag under de nuvarande Covid-19-begränsningarna.

Den globala pandemin har tvingat världen till lockdown. Men varje land, ofta till och med enskilda regioner, har sin egen inställning till begränsningar, vilket gör det nästan omöjligt att hålla reda på vad som gäller. Långsamt minskas nu begränsningar och Safetures gratisverktyg sammanställer alla tillgängliga restriktionsdata från hela världen och samlar allt på en interaktiv karta, hela tiden uppdaterad. Den första i sitt slag i världen.

Kartan innehåller information om regionala inskränkningar och lockdowns, karantänåtgärder, flygbegränsningar, skolstängningar och länkar till mer information. Uppgifterna kontrolleras och uppdateras ständigt av Safetures analysteam; ett kritiskt steg eftersom det varje dag finns ny information för att fylla en bok på 1000 sidor, vilket motsvarar till exempel Tolkiens ”Sagan om ringen”.

Här hittar du kartan.

3 kommentarer

  1. Anonym: Så länge UD avråder kan vi ju inte resa tryggt och säkert ändå.
  2. Vera: Det stämer inte ricktig. Trots avrådan kann man resa .Blir man sjuk så betalar man själv sin försäkring.Hade kolat igår på TV 4 i programet efter 5. Där förklarade UD presentant vad avrådan inneber.Så av den rädslan väljer många Svenskar att stana hemma i år. Men risken finns att smittspridning blir endå väre i hösten,här hemma i Sverige.
  3. anonym: Dena kartan visar inte så mycket.man förstor inte vad det visar,utover Stor britanien och Tyskland.
Reseproducent till Rolfs Travel Group
Sista ansökningsdag:
4 december 2022
FÖRSÄLJNINGSCHEF TILL ELITE HOTELS I LUND OCH MALMÖ
Sista ansökningsdag:
5 december 2022