Annons:

Annons:

Dataskarm

8 av 10 slutför inte sina bokningar

Potentiella kunder går nästan hela vägen genom bokningsprocessen - men bestämmer sig i sista stund för att hoppa av.

Företaget Salecycle har, enligt en artikel i Tnooz, i en världsomfattande undersökning låtit granska hur många bokningar av resor som påbörjas men aldrig genomförs (på webben). Undersökningen täckte perioden oktober-december förra året.

Och det är många – mer än åtta av tio påbörjade bokningar slutförs aldrig enligt Salecycle (84,4 procent) – ett problem för resebranschen eftersom man eventuellt går miste om potentiella kunder.

Samma företag gjorde en liknande undersökning föregående år och kom då bland annat fram till att 53 procent hoppade av när det totala priset angavs och 21 procent när man bad om betalningsuppgifter.

Läs mer om undersökningen här.

En kommentar

  1. Jer vej int: En självklar utveckling av att låta resenärer själva sköta all handling av en tilltänkt resa. Man reserverar upp och får alla fina bilder presenterat i skärmen. Både hotell som flyg. Vackra naturbilder runt omkring, samt utmärkta hotellrum som flygplan. Då räcker det med den virtuella resan man gör. Just innan kortet skall belastas så kommer man på andra tankar, tackar för sig och avbryter bokningen.
    Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
ACCOUNTING
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Recruiting in Gothenburg
Sista ansökningsdag:
7 september 2018
RK Travel Group söker reseproducenter
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Vi söker en ny stark kollega!
Sista ansökningsdag:
4 september 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
22 augusti 2018
Resesäljare vikariat t.om mars 2019
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018