Annons:

Amsterdam säger nej tack till fler hotell och överturism

Den som vill bygga nya hotell gör bäst i att söka sig någon annanstans än till Amsterdam. Det står klart efter att den nederländska stadens styre klubbat igenom en ny lag som innebär att ett nytt hotell endast får byggas om ett befintligt sådant stänger, rapporterar Reuters.

”Vi vill göra och hålla den här staden dräglig för dess invånare och besökare. Det betyder: Ingen överturism, inga nya hotell och inte fler än 20 miljoner hotellövernattningar per år”, säger styret i ett uttalande.

Den nya lagen gäller dock inte för planerade hotell som hunnit få sitt tillstånd. Amsterdam har sedan tidigare arbetat aktivt för att minska mängden besökare, främst genom att avskräcka sex- och drogturister.

En kommentar

  1. Jan Wigsten: Undrar just om AirBnB är inkluderat i restriktionerna? Priserna kommer gå upp......det är väl ingen dum idé. Det finns många andra städer i NL utöver AMS, som har liknande charm. Om än inte det massiva utbudet. Det borde sprida ut gracerna Svara

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 kommentar Öppna
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024