Annons:

Andréas Näsman står fast vid sitt beslut att lämna Visit Åland

Andréas Näsman sa upp sig under ett turbulent medlemsmöte med Visit Ålands styrelsemedlemmar i förra veckan. Nu meddelar han att han står fast vid sitt beslut.

– Efter flera dagars funderande har jag kommit fram till att jag står fast vid mitt beslut att hoppa av min tjänst som vd för Visit Åland. Det är ett tråkigt och tufft beslut jag tagit, men känner att det är det enda rätta i denna situation, säger Adréas Näsman till Ålandstidningen.

Under ett extrainsatt medlemsmöte i torsdags meddelade Andréas Näsman att han säger upp sig från vd-posten innan han börjat.

– Den smutskastning som förekommit här är under all kritik, sa Andréas Näsman under mötet, innan han meddelade sin avgång.

Efter mötet ville den nya styrelseordföranden Terese Flöjt fortsätta samtalet med Andréas Näsman.

De interna oroligheterna har pågått en tid. Redan när Andréas Näsman valdes till ny vd i september valde de två styrelsemedlemmarna Maria Häggblom och Tomas Karlsson att lämna rummet och avgå. Under det extrainsatta mötet i torsdags avsattes den gamla styrelsen och en ny styrelse valdes in med Terese Flöjt som ordförande.

– Jag hoppas att den nya styrelsen skall få arbetsro och finna en ny vd, som har förtroende från hela styrelsen. Och att de sen kan ena turist-Åland och sprida ut budskapet på valda marknader, säger Andréas Näsman.

Andréas Näsman har en lång karriär inom turismnäringen och har bland annat varit vd för Visit Denmark i sju års tid.

 

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024