Annons:

Annons:

Apollo släpper fler soloresor

Sverige är ett av världens mest singeltäta länder och var tionde resa görs på egen hand*, trots det är utbudet av soloresor hos svenska researrangörer fortfarande begränsat. Förra året lanserade Apollo soloresor, något som visade sig vara mycket efterlängtat, enligt ett pressmeddelande.

– Sedan start har våra soloresor varit mycket populära och uppskattade. Det märks tydligt i resebeteendet att vi svenskar blir allt mer modiga, äventyrliga och självständiga. Inte nödvändigtvis för att man vill vara ensam, utan snarare för att man vill upptäcka nya miljöer, människor och kulturer på egen hand, säger Clara Larsson, pressansvarig på Apollo i ett pressmeddelande.

Enligt Apollos senaste Sifo-undersökning* så kan hela 33 procent av svenskarna tänka sig att resa på egen hand under sin nästa semesterresa. Anledningarna till att man vill resa själv är för (1) att man inte vill kompromissa med andra, (2) att man vill uppleva ett resmål som folk i ens närhet inte intresserar sig för och (3) att man vill utmana sig själv och träffa nya vänner. Undersökningen visar dock att det fortfarande finns en del barriärer när det kommer till att resa på egen hand, exempelvis så värjer sig 1 av 3 svenskar för att äta själva.

– Efter det senaste årets soloresor har vi sett att det som kunderna uppskattat mest är de resor där träning och avslappnade sammankomster har varit en del av upplägget. Därför släpper vi nu upp flera nya Apollo Sports Solo-resor i sommar, höst och vinter, samtliga med sköna inslag av träning och nya möten, säger Clara Larsson.

Om Sifo-undersökningen:

Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel 22-31 maj 2019. Totalt tillfrågades 1000 personer i åldern 16-74 år om sin senaste semesterresa. Svaren är riksrepresentativt fördelade över Sverige.

En kommentar

  1. Inge: Visst, men betalt tar man. Ordentligt, dessutom. De flesta hotell vill ha barnfamiljer att "mjölka" på pengar, då de tillbringar större delen av semestern vi hotellet.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.