Annons:

Återhämtningen bromsade in för hotellsektorn i augusti

Hotellsektorns återhämtning bromsade in i augusti, jämfört med månaden före. Framför allt är det låga intäkter i huvudstadsområdet som tynger statistiken. Det framgår av nya data från Benchmarking Alliance, som Stockholms handelskammare har tagit fram.

Av Sveriges totala logiintäkter på drygt 1,5 miljarder kronor i augusti, stod hotellen i Stockholms län för 417 miljoner kronor. Det är märkbart lägre än normalt, om man jämfört med pre-covidnivåerna i augusti 2019, då Stockholm stod för 935 miljoner av sammanlagt 2,1 miljarder kronor.

Det framgår av ny statistik som Benchmarking Alliance har tagit fram åt Stockholms handelskammare.

– Att det globala resandet ännu inte växlats upp tynger uppenbart Stockholm, den region i Sverige som har tydligast internationell profil, säger handelskammarens chefsekonom Stefan Westerberg i en kommentar.

För Stockholmsregionen låg logiintäkterna 55 procent under pre-covidnivån i augusti 2019. För landet i stort var nivån 28 procent lägre än samma månad.

Räknas Stockholms län bort visar statistiken dock att logiintäkterna under augusti i år enbart låg 7 procent under nivån för två år sedan, vilket enligt handelskammaren indikerar att i alla fall det inhemska resandet har normaliserats under sommaren.

En kommentar

  1. Linda: När Grand Hotel tar 300+ kr för en frukost + rumskostnad så förstår man att det inte lyfter.