Annons:

Annons:

Australien öppnar gränserna för fler

Australien tar nästa steg för att öppna sina gränser. Från och med nästa vecka kan studenter och de med arbetsvisum komma in i landet. – Australien öppnar igen för världen, säger inrikesminister Karen Andrews vid en presskonferens.

Tidigt i pandemin, i mars 2020, stängde Australien sina gränser. Bara de med speciellt tillstånd släpptes in och australiska medborgare eller de med permanent uppehållstillstånd hindrades från att lämna landet.

Men sedan början av november är det tillåtet med in- och utresor för australiska medborgare samt de med permanent uppehållstillstånd.

Och från och med nästa vecka, den 1 december, tar landet nästa steg. Då är det fritt fram för personer med student- eller arbetsvisum att komma in i landet – förutsatt att de är vaccinerade.

Även vaccinerade besökare från Japan och Sydkorea välkomnas.

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.