Annons:

Annons:

Bangkok drabbas allt mer av översvämningarna

Situationen i Bangkok har förvärrats. Inrikesflygplatsen Don Muang har tvingats stänga och delar av innerstaden är täckta av vatten, upp till en halv meter djupt. Hos de svenska charterarrangörerna är läget än så länge lugnt.

Thailands premiärminister Yingluck Shinawatra varnade igår kväll invånarna i Bangkok för att åtgärderna för att skydda staden från översvämningarna inte kommer att räcka, skriver Bangkok Post. Floden Chao Praya som rinner genom staden nådde under gårdagen sin högsta nivå någonsin.

 I dag rapporterar Sveriges Radio att gator i vissa centrala delar av staden har översvämmats med halvmeterdjupt vatten och att invånare har tvingats lämna sina hem.

Inrikesflygplatsen Don Muang står under 60 centimeter vatten och har tvingats stänga, men den internationella flygplatsen Suvarnabhumi håller öppet som vanligt. Enligt thailändska myndigheter kommer Suvarnabhumi inte att påverkas av översvämningarna.

Än så länge har översvämningarna inte påverkat de svenska charterarrangörerna. Vingresor har inga charterresor till Bangkok, men har ett 40-tal personer på plats som bokat Ving Flex, det vill säga reguljärflyg. Vissa har dock åkt vidare till andra destinationer som Hua Hin.

–  Vi har informerat våra resenärer om läget, men i dagsläget är det inte aktuellt med evakuering. Vi följer utvecklingen löpande och om det behövs evakuerar vi, förmodligen till Hua Hin, där vi redan har hotell, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Hon tror inte att höstens charterbokningar påverkas av situationen, eftersom översvämningarna främst drabbat Bangkok och norra delarna av landet.

 Våra charterkunder åker till destinationer långt ifrån de berörda delarna.  

 

 

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.