Annons:

Beyoncé drar turister till Stockholm

I sommar ger sig Beyoncé ut på världsturné och den ikoniska sångerskan drar igång turnén i vår egen huvudstad med två konserter den 10 och 11 maj. Enligt söktjänsten momondo drar detta turister till Sveriges huvudstad.

Efter att biljettförsäljningen startade den 7 februari, avslöjar data från hotell- och resesöksajten momondo.se att antal flygsökningar till Stockholm har ökat med cirka 191 procent bland européer, jämfört med flygsökningar gjorda den 1 februari. 

Världsstjärnan kommer alltså inte vara den enda som tar till sig till vår svenska huvudstad, med resenärer från hela Europa som följer ljudet av hennes musik. Resenärer från Finland toppar listan över antal flygsökningar till Stockholm under datumen för konserten, följt av Danmark och Estland – tre länder som inte har förmånen att vara värd för världsstjärnans konserter under världsturnén. Svenskarna hamnar på fjärde plats på listan. 

Datan baseras på flygsökningar gjorda på momondo och associerade webbplatser den 7 februari 2023, för flyg från en europeisk destination till Stockholm mellan 8 maj 2023-12 maj 2023. jämfört med sökningar gjorda 1 februari 2023 för samma reseperiod. Alla flygsökningar är i tur och retur i ekonomiklass. Procentsatser är ungefärliga. 

Kommentarer är stängda.

VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024