Annons:

Annons:

Birka gör sin bästa sommar någonsin

Lanseringen av ett helt nytt upplevelsedäck med ny nattklubb, lobby lounge och mer shopping har gett Birka Cruises vind i seglen. Tillsammans med de senaste årens övriga satsningar på produktutveckling och en allmän svemester-trend kan rederiet summera en sommar med ökade marknadsandelar och nytt omsättningsrekord, enligt ett pressmeddelande.

– Siffrorna talar för sig själva och visar att vi utvecklas i en riktning som tilltalar människor. Omsättningen för sommarperioden maj till augusti ökade med +15 miljoner SEK jämfört med fjolåret, vilket ger Birka Cruises ett nytt omsättningsrekord. Samtidigt har marknadsandelarna ökat med + 2,63% under sommaren. Det på en marknad med hård konkurrens säger Satu Andersson, VD på Birka Cruises.

Totalt valde 247 000 gäster att kryssa med Birka Cruises under perioden maj till augusti, jämfört med 233 000 samma period förra året. Rederiets målgrupp har breddats och i linje med produktutvecklingen spenderar resenärerna allt mer ombord.

Satu Andersson, vd Birka Cruises.

– Gästerna värdesätter allt mer möjligheten att förboka sin favorithytt och sina aktiviteter vilket i kombination med en volymökningen starkt bidragit till vår ökade omsättning. Birka Cruises erbjuder förutom 21-timmars skärgårdskryssningar även unika långkryssningar på mellan två till fyra dygn till olika resmål runt om Östersjön. Genom att lägga om vårt trafikprogram har vi lyckats förlänga sommarsäsongen till att omfatta hela perioden maj till augusti. Årets nyhet Klaipeda sålde slut långt innan avresa och kryssningarna till Höga Kusten har blivit något av vårt signum under sommarmånaderna. Samtidigt bidrar både långkryssningar och andra specialkryssningar till att nya resenärer också upptäcker våra 21-timmars skärgårdskryssningar, säger Satu Andersson.

Förutom rekordomsättning och ökade marknadsandelar under sommaren så nådde bolaget all-time-high i antalet webbokningar och besök på birka.se. I juli gick 81 procent av all försäljning via webben.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.