Annons:

Borats efterföljare Brüno lockar till Wien

Komikern Sacha Baron Cohens, mest känd som Borat, nya film om den österrikiske figuren Brüno retar gallfeber på landets ambassadör i Storbritannien, men mångfaldigar också turistintresset i Österrike.

På samma sätt som den tidigare filmen om Borat till en början stack i ögonen på ledningen för Kazakstan skapar nu den brittiske komikern Sacha Baron Cohens figur Brüno kontrovers kring Österrike, enligt Aftonbladet. Komikern Sacha Baron Cohen, som specialiserat sig på att driva med allt som är politiskt korrekt genom att vara så politiskt inkorrekt som möjligt, har gjort Österrikes ambassadör i Storbritannien rosenrasande. I den nya filmen, som hade premiär i England för en vecka sedan och har premiär ikväll i Sverige, skämtar den österrikiske figuren Brüno bland annat om Adolf Hitler och Josef Fritzl. Det anser landets ambassadör i England är djupt opassande.
– Det är olämpligt. Alla borde säga ifrån, säger ambassadören Emil Brix som tycker att folk ska bojkotta filmen.
Samtidigt rapporterar nu Hotels.com att intresset för Wien har ökat stort sedan filmen Brüno hade premiär förra veckan i England. Antalet sökningar efter hotell i huvudstaden har ökat med 120 procent.
– Det är intressant att se vilken inverkan en karaktär som Bruno kan ha på människors beteende. Han kanske inte är den självklara ambassadören, men han har sannerligen ökat intresset för Wien, säger Alison Cooper, kommunikationsdirektör på Hotels.com.

Kommentarer är stängda.

komoot is searching for a Partnerships & Sales Manager
Sista ansökningsdag:
29 februari 2024
Är du vår nya stjärna? Snart öppnar Scandic Södra Kajen
Sista ansökningsdag:
27 februari 2024
VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024