Annons:

Brittisk satsning på turism på Västbanken

Västbanken förknippas vanligtvis med fattigdom, stenkastade ungdomar och israeliska avspärrningar. Inte många tänker på sightseeing, sol och bad. Men i Storbritannien vill man satsa på området som turistdestination.

En grupp brittiska branschföreträdare och reseexperter har skickats till Västbanken på uppdrag av handelsdepartementet för att utforska potentialen i ”det förlovade landet”, skriver brittiska The Telegraph.
 
Läget har under en längre period varit relativt lugnt på Västbanken. Storbritanniens utrikesdepartement avråder inte från resor dit, vilket dock svenska UD gör.
På sightseeinglistan finns bland annat: Wadi Qelt är en dal som löper från Jerusalem till Jeriko och är fylld av flora och fauna och historiska platser som det ortodoxa klostret Sankt George. Dessutom: Betlehem, Hebron och Jeriko med sin bibliska historia.
 
Den som istället längtar efter enbart sol och bad behöver endast ta sig några mil bort till Döda havet.
 
Men projektet att lansera Västbanken som turistområde har många hinder på vägen att klara av för att lyckas. Döda havets strandsträcka ligger i en israelisk militär zon, vilket bland annat innebär vägkontroller, som inte omöjliggör men försvårar för kraftigt utökad turism. Men på lång sikt ser de brittiska reseexperterna bara en enorm potential.
 
Text: Vagabond

Kommentarer är stängda.