Annons:

Charterresan som kom av sig

KRÖNIKA. ”Hur kan de där egyptierna se familjen Jensén i ögonen och berätta att de inte får åka på sin chartervecka till Sharm el-Sheik? För att de ska ha democracy?”

Så träffsäkert uttryckte sig Sissela Kyle i tv-programmet Parlamentet om reaktionerna här hemma på senaste månadens utveckling i Egypten.
Det är inte utan att jag känner igen mig efter vår vecka i början på februari i Makadi Bay i Hurghada. Oroliga sms och telefonsamtal från släktingar och vänner vällde in under revolutionens första dagar.
Vi levde själva i någon sorts lycklig, ovetande bubbla eftersom internet var släckt och enda nyhetskanalerna vi fick in var på arabiska. Någon anledning till oro för oss fanns det verkligen inte.
Hotellet blev dock tommare och tommare för var dag som gick och mungiporna på hotellpersonalen, butiksägarna och guiderna sjönk.
– Du är min sista kund. Nu stänger jag butiken och åker tillbaka till min familj, berättade butiksägaren, som jag köpte mina fejk-Louis Vuitton-väskor av. Han hoppades att få öppna igen om en, två månader.
De två väskorna var min enda shopping i Egypten. Orsaken var inte utbudet, utan att vi inte fick ut några pengar och betalmaskinerna, som också är knutna till internet, fungerade inte.
Så det blev en sparsam semester och vi prisade oss lyckliga för att vi valt all inclusive och kunde äta alla måltider på hotellet.
Hela 51 procent av Egyptens ekonomi vilar på turism, berättade guiden i transferbussen. Nu är bara att hoppas att den nyfunna stabiliteten gör att butiksägaren och hotellpersonalen kan få återgå till jobbet.
 INNA TÖRNROOS

Kommentarer är stängda.

VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024