Annons:

Coronakrisen tvingar Ticmate i rekonstruktion

Ticmate säljer biljetter på nätet till evenemang över hela världen. I samband med coronakrisen har försäljningen gått ner med 99 procent och grundaren Marcus Moschelin har tvingats ansöka om rekonstruktion. - Läget kan inte bli mer brutalt, säger han till Breakit.

Ticmate grundades 2006 och är idag ledande i Europa på biljettförsäljning online till internationella evenemang som musikaler, konserter och idrottsevent.

Bolaget har verksamhet i 35 städer och 24 anställda i Sverige, Danmark och Spanien. 

Omsättningen har legat en bra bit över 170 miljoner kronor de sex senaste åren. Förra året landade omsättningen på 175 miljoner och rörelseresultatet på drygt fem miljoner kronor.

Den största delen av intäkterna står evenemang i London för. 

– Rekonstruktion är ett väldigt bra system. Vi får därmed ett andrum att putta oss fram dag för dag och behöver inte sätta bolaget i konkurs, trots att likviditeten under den här Corona perioden ansträngs då försäljningen har dykt först 90 procent och sen ner till noll. Jag rekommenderar andra att göra samma sak om de i grunden har sunda bolag. Det går inte att komma tom kassa och en massa skulder. Vi var etttrippel A bolag i fem år, säger Marcus Moeschlin till Travel News.

Nu ska rekonstruktionen pågå i tre till sex månader. 

– Det är en bra motåtgärd. Folks pengar är skyddade och de anställda får lön under rekonstruktionen. Jag är djupt imponerad av hur systemet fungerar. Jag kände inte till vad en rekonstruktion var innan detta inträffade. Många bolag borde göra detta istället för att putta skulderna framför sig. 

Företagsrekonstruktion innebär ett förfarande där en juridisk person, som bedöms ha en god affärsidé men som av någon anledning har råkat i ekonomiskt trångmål, kan rekonstrueras utan konkurs. Begreppet används ibland som en allmän beteckning på stora förändringar av företag i problem, men i många länder finns ett särskilt juridiskt förfarande för företagsrekonstruktion, som innebär att ett företag kan få ett skydd mot konkurs under en viss tid.

Källa Wikipedia.

Läs mer om rekonstruktion här.

 

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024