Annons:

Annons:

Dansk invasion i Sverige i juli

I juli ökade antalet danska övernattningar i Sverige med över 60 procent. Även Finland och Norge ökade starkt, med 25 respektive 20 procent.

– Ökningen har att dels att göra med valutaläget som gör Sverige billigt för närmarknaderna dels med att turisterna fortsätter att resa men väljer att inte resa lika långt bort i lågkonjunktur, säger Peter Terpstra, turismanalytiker på Tillväxtverket.
Totalt ökade antalet övernattningar på hotell, stugbyar och vandrarhem med 9 procent i juli för hela Sverige. Mest ökade de utländska gästernas övernattningar, 13 procent. De svenska övernattningarna ökade med 8 procent.
De första sju månaderna i år ligger antalet övernattningar på samma nivå som i fjol.
– Det är bra med tanke på att fjolåret var ett rekordår. Ökningen i privatresandet under sommaren har uppvägt årets nedgång för affärsresandet volymmässigt. Dock inte intäktsmässigt, eftersom privatresenärerna betalar mindre, säger Peter Terpstra. 
Generellt har alla regioner gått bra under sommaren. Nästan hälften av regionerna i Sverige uppvisade tvåsiffriga ökningar under juli. Bäst gick Kronobergs län med en ökning på 25 procent i juli, där de utländska gästnätterna ökade med 37 procent och de inhemska med 13 procent.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Jambo Tours/TEMA söker biljettör
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Tur & Retur söker erfaren resesäljare
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Försäljningschef till Europaweekend
Sista ansökningsdag:
26 januari 2020
Säljare till Möten och Event
Sista ansökningsdag:
14 februari 2020