Annons:

Annons:

Ecolyx expanderar till Danmark och Norge

Det är utmanande tider för resebranschen men trots detta vågar det svenska resebolaget Ecospheres gå mot strömmen och expanderar nu sitt varumärke Ecolyx i Danmark och Norge, enligt ett pressmeddelande.

Ecolyx har sedan länge designat reseupplevelser för kunder i både Norge och Danmark och är mycket glada över att nu kunna erbjuda en närvaro på den danska och norska marknaden.

– Vi ser att intresset för den typen av resor som vi erbjuder är mycket stort även hos våra nordiska grannar, säger Tina Frisk, grundare och hållbarhetsexpert på Ecospheres i ett pressmeddelande.

Undersökningar från bland annat Robbreport visar att resenärer i allt högre grad väljer småskaliga och hållbara hotell på platser där man vet att inkomsten för lokalbefolkning får en avgörande betydelse.

– Våra resmål erbjuder inslag av det oväntade, äkta upplevelser där du kommer nära människor och deras kultur samtidigt som du gäst också bidrar till att bevara natur och kultur på plats, säger Tina i ett pressmeddelande.

Sedan 2010 har Tina Frisk och Ulrika Löfdahl arbetat med resor som verktyg för att bidra till ett ansvarsfullt resande. Tillsammans står de bakom Ecolyx och Ecospheres Africa, som fokuserar på att ge resenärer en oförglömlig upplevelse samtidigt som de ger tillbaka till lokalsamhället. Företaget erbjuder aktiva och ansvarsfulla resor som lämnar ett positivt avtryck på både människa och miljön på plats.

– Vi är övertygade om att resenärer i en post covid19-värld kommer att välja småskaliga och ansvarsfulla destinationer framför charterdestinationer. Kanske inte endast för att det känns tryggare utan också för att man faktiskt börjar förstå vikten av att bidra lokalt, säger Ulrika Löfdahl, grundare och VD på Ecospheres i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.