Annons:

Annons:

Egotripping är trendigt – sju av tio har rest själva

Många svenskar åker gärna på semester på egen hand, 73 procent har någon gång rest själv och då främst på cityresor eller aktivitetsresor. Populäraste resmålen att besöka utan resesällskap är London, Barcelona och Rom enligt en undersökning som Skyscanner har genomfört bland landets resenärer.

Att resa på egen hand blir alltmer populärt visar Skyscanner undersökning bland 845 resenärer i landet. Den visar att majoriteten, 68 procent, av de som inte redan har rest iväg ensamma är positiva till att semestra på egen hand. Självständighet, avkoppling och att lära känna nya människor är de främsta incitamenten – åtta procent uppger att de har rest ensamma i syfte att hitta sig själv.

Europeiska storstäder toppar ensamresenärens lista, London, Barcelona och Rom är populärast – men även städer som Paris, Prag och Amsterdam står högt i kurs.

– När man reser själv är det viktigt att göra sin research eftersom det ofta kan bli dyrt när man inte delar kostnaderna med någon annan. Vissa hotell erbjuder dock mindre rum eller rabatterade priser för den som bor själv. Ett annat tips när man söker hotell är att filtrera på vandrarhem eller pensionat. Om du kan tänka dig att dela rum med andra blir priset betydligt lägre och du får möjlighet att lära känna nya människor på köpet. Tänk också på att det kan vara värt att åka under högsäsong eftersom fler likasinnade resenärer är på resande fot då, säger Samantha Ayles, PR Manager på Skyscanner.

 

Kommentarer är stängda.