Annons:

Egypten tappar mer turism än offciella siffror visar

Egyptens turismsiffror för 2011, som var bättre än förväntat, möts av misstro av turistföreträdare som menar att situationen är värre.

Det rapporterar ETurboNews.

Enligt de officiella siffrorna sjönk turismen till Egypten med en tredjedel förra året, som en följd av den politiska revolutionen och oroligheterna som följt i dess spår. Men anställda och företagsägare rapporterar ett mycket större tapp i affärsvolymer.

– Siffrorna speglar inte verkligheten. I vårt företag har antalet kunder sjunkit med 90 procent och andra företag har sett samma ras, säger ägaren till turoperatören Lucky Tours, som verkar vid Röda Havet, Luxor och Aswan.

Turistföreträdarna menar att bilden blir felaktig, eftersom siffrorna inkluderar alla icke-egyptier som spenderar mer än ett dygn i landet. Det betyder att även cirka 0,5 miljoner libyer som flytt inbördeskriget i Libyen räknas in samt palestinier som fått lättare att resa in i landet. Ehab Moussa, chef för en koalition av turistföreträdare, menar att nedgången för turismen snarare ligger runt 45 procent.

Enligt regeringens officiella siffror är nedgången totalt 33 procent. Antalet europeiska turister, som är den största turistgruppen i Egypten, minskade med 35 procent, från 11,1 miljoner 2010 till 7,2 miljoner 2011. Den enskilt största turistgruppen är fortfarande ryssar, 1,8 miljoner besökare. Turistminister Abdel

Nour sticker inte under stol med att situationen är svår för landets turistföretag.

– Vem som helst som ser sina intäkter falla med en tredjedel befinner sig i en krissituation, sade han när siffrorna presenterades i söndags i Kairo, enligt eTurboNews.

Kommentarer är stängda.

Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024