Annons:

Annons:

En miljon bluffrecensioner på Tripadvisor

Nära en miljon av fjolårets recensioner på Tripadvisor var falska. Det motsvarar 3,6 procent av alla omdömen, enligt en ny transparensrapport från företaget, rapporterar The Guardian. Men bolaget hävdar att drygt 67 procent av denna miljon omdömen hann stoppas innan de nådde ut på sajten.

Enligt rapporten vidtog Tripadvisor åtgärder mot drygt 34 000 företag för bedrägligt beteende samt stängde av över 20 000 medlemmar för att inte ha följt reglerna.

Tripadvisor uppger att antalet bluffrecensioner ökade i fjol. Förklaringen är, menar de, att de falska recensionerna inte minskade i samma takt som de äkta omdömena, som på grund av pandemin världen över blev betydligt färre. Företagets medarbetare hade därför större möjligheter att upptäcka bluffarna.

Totalt lämnades 26 miljoner omdömen på resesajten 2020: 8 miljoner för hotell, över 12 miljoner för restauranger och 4 miljoner för övriga upplevelser. Över hälften av recensionerna är knutna till Europa, nära en fjärdedel till Nordamerika.

En kommentar

  1. Em: Tripadvisor har spelat ut sin roll. Den typen av recensioner som missnöjda gäster skriver, är så absurda många gånger och är oftast till mycket lite relevans för nästa gäst. Att en hårtork var trasig och att det var dammigt under sängen t.ex är inget jag som potentiell gäst bryr mig om. Att den gästen sen ger 2* pga det är bara skrattretande. Tripadvisor borde göras om så att man istället fick svara kortare meningar under kategorin Bra resp. Mindre bra
Israels TB söker PR specialist
Sista ansökningsdag:
8 december 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.